Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mají muži na WC čurat vestoje, nebo vsedě? Kuriózní spor o 53 tisíc!

Dilema na WC: Mají muži na záchodě stát, nebo sedět
Dilema na WC: Mají muži na záchodě stát, nebo sedět  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. ledna 2015
10:24

Zda čurat vstoje či vsedě může být pro muže v leckteré domácnosti otázkou vpravdě hamletovskou. V Německu se však řešila zcela vážně v soudní síni! A to kvůli případu soudní pře mezi vlastníkem bytu (žena) a nájemníkem (muž) o 1900 eur (cca. 53 tisíc korun) kvůli skvrnám od moči na podlaze.

Alespoň částečnou podporu pánské části populace poskytl soud ve čtvrtek v Düsseldorfu, který rozhodl, že "stání" není soudně stíhatelné.

Pře, kterou ve čtvrtek soudce Stefan Hank řešil, se týkala žaloby o finanční náhradu 1900 eur, které se domáhal vlastník bytu na nájemníkovi kvůli údajnému poškození mramorové podlahy na záchodě močí.

"Stoupenci této praxe (močení vstoje)... musejí počítat s občasnými střety se spolubydlícími, zvláště ženami, to ovšem neznamená, že nesou odpovědnost za korozi mramorových podlah toalet a koupelen," zdůvodnil podle agentury AFP soudce svůj rozsudek.

Spor o to, jak by pánové měli "malou stranu" vykonávat, občas v Německu příliš humorně neberou. Na některých toaletách je dokonce vzpřímená pozice přímo zakázaná. Na druhé straně jsou mnohde muži, kteří si raději dřepnou, než by poslouchali lamenty, hanlivě nazýváni "sitzpinkler".

tgbb. ( 23. ledna 2015 17:19 )

Nebo na návštěvě do akvária, když se zrovna nikdo nedívá. My socdemáci jsme filutové

iraem ( 23. ledna 2015 13:21 )

A víte proč? Protože si na veřejných WC nechceme sedat na ta prkýnka, na kterých sedí stovky ženských denně. Já se teda snažím aspoň vyložit prkýnko papírem nebo si nesedat, ale být opatrná.

iraem ( 23. ledna 2015 13:18 )

Taky bych to brala jako škoda na majetku a chlap ať to zaplatí nebo opraví. Pokud si nechce sedat, ať se aspoň strefuje do mísy nebo ať to uklidí.

iraem ( 23. ledna 2015 13:16 )

Ať se přizná, která žena si tady na veřejných záchodech sedá na prkýnko.

mopr6 ( 23. ledna 2015 13:15 )

Zobrazit celou diskusi