Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Příběh ženy (†34) s rakovinou kůže: Zemřela, aby zachránila syna

Autor: Kateřina Rusá - 
2. ledna 2015
18:03

Máte rakovinu kůže. Bez chemoterapie zemřete. S chemoterapií zemře vaše nenarozené dítě – takovou diagnózu slyšela v srpnu 34letá těhotná Američanka Kathy Taylor. „Pro synka obětuju svůj život!“ rozhodla se ihned.

Dojemný příběh z amerického státu Utah má bohužel smutný konec. Miminko, které Kathy svým hrdinným rozhodnutím zachránila, musela kvůli rakovině kůže a pozvolnému selhávání jater porodit předčasně, a to už v 26. týdnu. Chlapeček Luke, který přišel na svět 11. září, ale bohužel žil jen dva týdny – zabila ho infekce.

Smrt na Silvestra

To už ale bylo příliš pozdě na to, aby Kathy zahájila léčbu nádoru. V ukrutných bolestech a hlubokém zármutku tak prožila své poslední Vánoce a na Silvestra se odebrala do nebe za svým maličkým synkem. „Odešla, když jsem spal. To, že jsem v posledních chvílích jejího života nebyl s ní, si nadosmrti neodpustím,“ naříkal její manžel Nathan na sociálních sítích. „Přestože jí lékaři původně dávali jen pár týdnů života, její smrt mě šokovala. Tak brzy jsem to zkrátka nečekal,“ pokračoval vdovec Nathan.

Sám s 5 dětmi

Tomu Kathy zanechala dalších pět dětí. Teď se o ně bude muset postarat sám. „Ty a tvé děti teď máte nad sebou strážného andílka, který vás bude z nebe chránit,“ napsala o Kathy jedna z kondolujících na Nathanův blog.

petrchpraha ( 3. ledna 2015 04:30 )

muslim je dobytek..nazrat ho veprovim a splchnout do haj..u

blooroses ( 2. ledna 2015 21:45 )

Vůbec nevíš o čem opíšeš. Rakovina kůže se sice může projevit viditelným melanomem ale v mnoha případech není nijak viditelná. U mnoha lidí se na ní přijde až díky mnoha vyšetřením na základě zdravotních problémů nejasného původu. Tato žena měla melanom před sedmi lety. Odstranili jí ho a chodila od té doby na pravidelné kontroly a byla vždy ujištěna, že je v pořádku. Byla na kontrole i před tímto těhotenstvím a opět byla ujištěna, že je vše v pořádku. I předchozí těhotenství po odstranění melanomu bylo bezproblémové. Toto zkrátka nemohla předpokládat. Stačí si o rakovině kůže zjistit skutečné informace a přečíst si články z výše uvedeného zdroje místo planých hloupých řečí a nesmyslného napadání.

jany ( 2. ledna 2015 21:18 )

takze pet deti nema mamu, chlapek nema zenu (a s 5 detma si bude novou hledta mozna nesnadno) a stejne to bylo na nic

catherin4 ( 2. ledna 2015 20:46 )

Rakovina ti nenarastie za týždeň, to je proces, ktorý trvá mesiace až roky, kým sa to dostane do posledného štádia tak to je už pár rokov, ona to nemala skryté v tele, musela o tej rakovine už veľmi dávno vedieť! Bolo pre ňu ale prvoradejšie súložiť a deti rodiť jak na bežiacom páse tak je tam, kde chcela byť. Nemyslela ale vôbec na svoje deti!

catherin4 ( 2. ledna 2015 20:43 )

Rakovina kože je najlepšie liečiteľná rakovina, 95% všetkých sa uzdraví. Umrie len ten, kto úplne zanedbá liečbu a nechá to dôjsť do posledného štádia. A okrem toho, rakovinu kože hneď vidíš, nie ako keď to máš niekde vnútri. Ona musela vedieť, že s ňou niečo nie je v poriadku, dávno pred tým, ako jej to diagnostikovali, dokonca musela o tom vedieť pred tým, ako otehotnela. Jej chyba, že sa odmietala liečiť a prednejšie jej bolo plodiť deti. 

Zobrazit celou diskusi