Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útočník v New Yorku zavraždil dvojici policistů!: Tvrdil, že se jde pomstít za Ferguson!

Autor: ČTK, haj - 
21. prosince 2014
09:02

Černošský útočník chladnokrevně zastřelil dva policisty v hlídkovém voze v New Yorku a na sociálních sítích psal o zastřelení dvou „prasat“. Již dříve trestaný střelec poté zbraň obrátil proti sobě a spáchal sebevraždu.

Incident se odehrál ve čtvrti Brooklyn. Střelec podle zástupkyně šéfa newyorské policie Kim Roysterové ze strany spolujezdce přistoupil k policistům, kteří seděli ve voze a svačili. Útočník spustil palbu. Poté se uchýlil do stanice metra, kde se sám zabil. Vyšetřovatelé na místě nalezli střelnou zbraň.

Policie na tiskové konferenci uvedla, že střelec identifikovaný jako 28letý Ismaaiyl Brinsley k vozu přistoupil a bez varování zahájil palbu. "Byli zkrátka a jednoduše zavražděni," řekl policejní komisař William Bratton. Ten dodal, že útočník měl poloautomatickou pistoli, kterou se pak střelil do hlavy.

Bratton rovněž řekl, že prozatím nic nenasvědčuje, že čin byl teroristickým aktem. Brinsley před útokem v Brooklynu postřelil svou přítelkyni a na jejím profilu na sociální síti Instagram několik komentářů kritizujících policii.

"Tohle může být můj poslední příspěvek," říkal jeden z komentářů, ke kterému byla připojena fotografie stříbrné pistole. Zmíněný příspěvek postupně získal více než 200 kladných hodnocení od ostatních uživatelů sociální sítě. V dalším komentáři podle policejních zdrojů napsal o zastřelení dvou "prasat" v odplatě za smrti Erica Garnera a Michaela Browna.

Černoch Garner zemřel během zatýkání, kterému se bránil a při kterém bělošský policista údajně použil nepovolený chvat. Velká porota se rozhodla policistu za Garnerovu smrt nestíhat. Michael Brown byl černošský mladík, kterého ve Fergusonu zastřelil policista bílé pleti.

Ve Spojených státech se v posledních týdnech uskutečnila řada demonstrací proti kontroverzním případům úmrtí černochů, kteří zahynuli při zatýkání bělošskými policisty.

Brinsley byl podle policie černoch, zastřelení strážníci byli asijského a hispánského původu. Brinsley pro policii není neznámý. V trestním rejstříku má několik záznamů, mimo jiné loupež, krádeže v obchodech, zbraňový delikt či výtržnictví.

Americký ministr spravedlnosti Eric Holder označil sobotní vraždy policistů za "nevýslovný akt barbarství". O události byl informován i prezident Barack Obama, který je od pátku na dvoutýdenní dovolené na Havaji. Prezident Obama prohlásil, že nic nemůže tuto vraždu ospravedlnit. Upozornil, že policie riskuje vlastní bezpečnost, aby mohla sloužit lidem a chránit je, takže si zaslouží úctu a vděčnost.

 

 

japos22 ( 21. prosince 2014 13:56 )

ivoadler ( 21. prosince 2014 13:38 )

Americká soudní moc šmahem osvobozuje policajty, kteří zastřelí černocha. To se samozřejmě někde musí projevit.

bt961 ( 21. prosince 2014 10:28 )

Wimr nevztekej se, santix ma pravdu, naprostou. US policie je pomalu a jiste obrovska moci, ktera si dela co chce a odstreluje nergy a videl jsi nekdy u nas diksusi, kdyz se jednalo o Romy? To je demo? Us policie bude brzy policie sveta, pokud budete podporovat USA.

wimr ( 21. prosince 2014 09:56 )

běž se nechat vyšetřit a vem sebou tu s.vinskou d.ěvku co tě porodila, určitě to byla k.urva napadená syfilisem

Zobrazit celou diskusi