Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Splněné přání! Nemocná Karolína Wágnerová: Na vozíku u Sněhové královny!

Autor: Dušan Spáčil, lmk - 
25. prosince 2014
07:40

 

Na splnění spousty vánočních přání stačí jen peníze. Ale jsou i taková, která za mince nekoupíte. Blesk se rozhodl splnit letos taková zvláštní přání dětem, které to nemají v životě lehké. Jedním z nich je na vozík upoutaná Karolinka Wágnerová (9).

 

Její maminka Blanka hned věděla, co by Karolínce udělalo radost – podívat se do divadla na představení s Dádou Patrasovou, a kdyby to šlo, tak i za kulisy. A tak je Blesk pozval do Prahy na muzikál Sněhová královna.

Karolína trpí spinální svalovou atrofií, a je proto upoutaná na vozík. Bydlí v Brně s mámou a sestrou Natálkou (5), jsou samy, a tak peněz není nazbyt.

Holčička se dobře učí, ve škole má jedničky a dvojky, ale za šprtku ji nikdo nepovažuje, Naopak, podle mámy Blanky je trochu jako kluk. Ráda soutěží, je zvídavá, miluje dobrodružné filmy a do Prahy se moc těšila.

Na jeviště v náručí

Hybernia je krásný sál a zaměstnanci jsou v něm vstřícní. Jak však zjistili hned při příchodu mimořádných hostů, splnit slib, že se Karolínka bude moci podívat na jeviště a do zákulisí, nebude jednoduché. Do hlediště se sice vozíčkář dostane vcelku bez problémů výtahem, na jeviště se ale dá přijít jen po svých. Vše nakonec vyřešil Karolinin strejda Pavel – popadl čtyřicetikilovou neteř do náruče a na jeviště ji vynesl jako princeznu.

Dále už bylo vše bez problémů. Karolinky se ujal režisér Lumír Olšovský, šéf jevištní techniky ji povozil na divadelní točně, přišel i David Gránský, který hraje roli Káje, a prozradil hostům pár tajností zákulisí. A nakonec přišla v úžasném kostýmu i očekávaná Dáda Patrasová a pohovořila s děvčaty ne jako ledová královna, ale jako panovnice velmi přívětivá a prozradila jim mimo jiné, že v muzikálu hraje i její dcera Anička.

Strejda Karel pak donesl opět v náručí neteř na místo a opona letěla nahoru – Sněhová královna mohla začít. Představení bylo proloženo spoustou spontánních potlesků a Karolině, Veronice, Natálce i Blance se divadlo moc líbilo, takže generálka na Vánoce se splněným přáním dopadla skvěle.

janka174 ( 25. prosince 2014 10:46 )

Tohle může napsat jedině dement jako vy "fotrpjotr". Šlo o splněné přání a vy v sobě nemáte ani kousek citu. Je přece krásné, že jsou mezi námi lidé, kteří myslí i na druhé, nejen na sebe. Že chtějí a dokáží udělat radost malé postižené dívce, která to má na své životní cestě hodně složité. Proč se musíte zveřejňovat i pod takovými články a znehodnotit je svojí nenávistí? To tedy vážně nechápu.

fotrpjotr ( 25. prosince 2014 09:42 )

Snad u ropuchy,královna vypadá jinak.

Zobrazit celou diskusi