Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak uprchlík Novák přepadával: Z »nezlob se« se stalo »drž hubu!«

Autor: dce - 
20. prosince 2014
12:11

Když Jan Novák uprchl 25. listopadu vězeňské ostraze při návštěvě lékaře, měl za sebou už tři odsouzení za násilné trestné činy. Jeho specialitou byla loupežná přepadení - za poslední sérii zvlášť brutálních útoků si má odsedět 8,5 roku, ale to se po jeho útěku asi ještě změní.

Jan Novák - naposledy odsouzen za brutální loupeže na 8,5 roku. V roce 2009 to bylo 7,5 roku za tytéž zločiny, jen méně brutální. Tehdy ale zvládl během osmi měsíců dvanáct přepadení a nakradl si u toho téměř půl milionu.

Na začátku své "kariéry" byl dokonce slušný - přepadával se slovy "Neboj se,  přišel jsem si jenom pro peníze.“ Sice u toho na obsluhu baru mával pistolí, ženě ale neublížil. O půl roku později už ale přepadl benzínku s nožem, který prodavači podržel po krkem. 

Pak náhle přepadl několik podniků během pár dní. "Nezlob se, potřebuji peníze," řekl podle serveru lidovky.cz jedné barmance. Jen o pár dní později už ale přistoupil k tvrdšímu jednání: "Drž hubu a dej prachy," a odporující ženu dokonce udeřil.

Jeho poslední lup už byl ukázkou zvlášť velké brutality. Vybral si svou oblíbenou benzinku, kde ho ovšem obsluha poznala. Muž na Nováka vystřelil z plynové pistole, ale nebylo mu to nic platné. Novák ho zbil a pobodal. Následně ukradl jak peníze tak plynovku. 

Jen o týden později už ho ale policisté chytili. „Tento sériový lupič se vymykal tím, že byl tak brutální. I při zatýkání se s policisty rval,“ prohlásil podle serveru lidovky.cz člověk seznámený s vyšetřováním. Po propuštění na podmínku se ale neosvědčil - po brutálním přepadení putoval rovnou do vězeň - zatím nepravomocně na osm a půl roku. Po jeho útěku se ale vše změní.

hejhej ( 20. prosince 2014 17:47 )

gogo: Janoušek, Bakala, Rittig, přidávám ještě Dalíka a kobylu Nagyovou, těch se stále někd bojí. Korupčnící asi hodně vědí, proto se snima ser... U nás není právní stát a zelenou mají zlodějské svi.ně.

hejhej ( 20. prosince 2014 17:45 )

3x trestaná zrůda a když ho po odpykání trestu pustí, bude hovado pokračovat.

moiaza ( 20. prosince 2014 16:15 )

V kapitalismu slušným být nemůže. Musel změnit slušnost za vulgaritu a drsnost.

franta.onan ( 20. prosince 2014 15:19 )



w.mojko ( 20. prosince 2014 13:37 )

jedného už majú...teraz by malo nasledovať zatýkanie a basa tým, ktorí vykradli štát a štátne fondy... lenže to je iba nesplniteľná túžba vačšiny ľudí

Zobrazit celou diskusi