Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič vytáhl po propíchnutí kola výstražný trojúhelník: Smetl ho polský kamion!

Autor: shp - 
14. listopadu 2014
12:46

Řidič, který musel na dálnici D5 u Rudné ve směru na Prahu odstavit svůj vůz kvůli propíchnuté pneumatice, zažil neskutečné drama. Sice vytáhl dle předpisů výstražný trojúhelník, ale vtom se přiřítil polský kamion a smetl jeho vůz do příkopu.

Od jisté smrti řidiče dělil jen pouhý půlmetr. „Když jsem vytahoval z kufru výstražný trojúhelník, uslyšel jsem strašnou ránu. Myslel jsem, že projíždějícímu kamionu praskla pneumatika. Až po chvíli jsem viděl, jak moje auto letí vzduchem,“ řekl serveru Novinky.cz řidič Škody Roomster.

Škodovka letěla vzduchem několik metrů. Poté kamion ve své zběsilé jízdě pokračoval dál několik desítek metrů, až po chvíli skončil u krajnice. Sice z něj začaly vytékat pohonné hmoty, ale ty zajistili zasahující hasiči.

„Jel jsem v pravém jízdním pruhu, zničehonic mě něco trochu vychýlilo z osy a přejel jsem částečně do odstavného pruhu. Nečekal jsem, že tam bude stát nějaké auto,“ řekl novinkám řidič polského kamionu. Policie případ nadále vyšetřuje.

beda888 ( 14. listopadu 2014 14:58 )

Máš pravdu, kolikrát jsem je viděl, jak maj na volantě položené noviny a četli si nebo jim svítila obrazovka TV. Nohy v pantoflích a zapnutý tempomat. Pak se špatně reaguje.

montyjack123 ( 14. listopadu 2014 14:25 )

 Polak za volantem=prst na spousti nabyty a odjisteny pistole.

jsemtady ( 14. listopadu 2014 13:28 )

Jasně, ono při čumění na film nebo smskování je lepší se držet vodicí čáry u odstavného pruhu. Běda kdyby tam,jako v tomto případě někdo stál. Kamiońáci jezdí čím dál častěji jako prasata. Tímto se omlouvám prasatům!

Zobrazit celou diskusi