Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rusové strhli Jobsův pomník: Jeho nástupce je totiž gay!

Autor: ČTK - 
3. listopadu 2014
23:15

Petrohradský pomník zakladateli firmy Apple Stevu Jobsovi, vztyčený loni v lednu s velkou slávou jako projev úcty k průkopníku moderních komunikačních technologií, byl o víkendu potichu demontován. Důvodem je nedávné rozhodnutí Jobsova nástupce Tima Cooka veřejně se přihlásit k homosexuální orientaci. Její propagaci mezi mládeží v Rusku zakazuje zákon. 

Dvoumetrový pomník ve tvaru telefonu iPhone postavil na nádvoří petrohradské Vědeckovýzkumné univerzity informačních technologií ruský investiční holding ZEFS. Příkaz k jeho demontáži vydal jeho šéf Maxim Dolgopolov s odůvodněním, že památník je v rozporu se zákonem o zákazu propagace netradičních sexuálních styků mezi mládeží.

"Propagaci homosexuality a dalších sexuálních zvráceností mezi mládeží v Rusku zakazuje zákon. Pomník se nacházel v těsné blízkosti od míst, kde se pohybují studenti a jejich učitelé," uvedl Dolgopolov.


Cook minulý týden oficiálně oznámil, že je homosexuál a prohlásil, že je na to hrdý. Ve sloupku v týdeníku Bloomberg Businessweek vyjádřil přesvědčení, že jeho oznámení by mohlo pomoci dalším gayům. "Uvědomil jsem si, že má touha po soukromí mi bránila v tom, abych učinil něco důležitějšího," napsal Cook. Dodal, že je na svou homosexualitu hrdý a že "být gayem je jedním z největších darů", které mu bůh dal.

Ruský zákon o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží se zrodil právě v Petrohradě. Místní radnice ho jako vůbec první v Rusku přijala na popud homofobního zastupitele Vitalije Milonova předloni v únoru. Celostátní platnost má zákon od loňského června.

japos22 ( 4. listopadu 2014 04:36 )

Tady jsou fankluby? Není lepší sledovat myšlenky?

ninunka ( 4. listopadu 2014 02:01 )

ninunka ( 4. listopadu 2014 02:00 )

tak snad to zvládnu

ninunka ( 4. listopadu 2014 02:00 )

je krásná, jsi moc hodný

pgga ( 4. listopadu 2014 01:57 )

Moment Tomiku..ty jsi pro Zemana..ne?..Ty z Ostravy "delas" pro Zemana ..nicmene se snazis jako by Zerman nedelal pro Rusko a nyni Cinu Tomiku ALE

Zobrazit celou diskusi