„Zemřel už minulý týden, rodina se s ním ale chtěla v klidu rozloučit, bez pozornosti médií,“ potvrdil smutnou zprávu pro server Novinky.cz advokát Antonín Tunkl, který pro rodinu Vázlerových vymohl od Vinohradské nemocnice odškodné ve výši 20 milionů korun. Peníze jsou zatím uloženy u notáře a rodina z nich ještě neviděla ani korunu.

Problematický porod vedl nezkušený lékař Daniel Brandejs, který zákrok nezvládl. Vše skončilo tragédií - malý Vojtíšek se narodil ochrnutý, slepý a hluchý. Nebyl schopen pociťovat emoce, bohužel ale velmi intenzivně vnímal bolest. „Bohužel mu zůstaly receptory na bolest. Někdy bývá rána po sondě, kterou ho krmíme, zanícená, to ho bolí. Je to hrozně psychicky náročné. Nejspokojenější je, když vlastně nic nevyjadřuje,“ řekl před časem Blesk.cz Vojtíškův tatínek Pavel.

I přes obrovskou nárošnost péče o postiženého syna, jej rodiče měli doma. Maminka Eva se s ním dokonce odstěhovala na chatu na venkov, kde se Vojtíškovi lépe dýchalo. S manželem a přáteli ho brali na výlety a snažili se, aby mohl prožít co nejnormálnější život. Boj s těžkým postižením statečně zvládali celých pět let.

Fotogalerie
12 fotografií