Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

10letou dívku brutálně znásilnil duchovní, rodina ji chce zabít, aby se zbavila ostudy

Desetiletou dívku znásilnil duchovní, rodina ji chce proto zabít - ilustrační foto
Desetiletou dívku znásilnil duchovní, rodina ji chce proto zabít - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
16. října 2014
12:06

Afghánce Brishně je 10 let a nedávno ji znásilnil místní duchovní. Sice dostal za svůj čin trest, potrestána však má být i ona! Smrtí! Rodina totiž trpí bludem, že ji dívka zneuctila. Proto ji chtějí zabít a hodit do řeky. Dívku se snaží zachránit organizace pomáhající týraným ženám, policie však dívku odvlekla zpět k rodině.

Dívky se ujala organizace Woman for Afghan Woman, zařídila jí lékařské ošetření a dva měsíce ji chránila. Už během pobytu v nemocnici jí rodina však začala vyhrožovat smrtí. Nakonec si pro ni přišli místní policisté a dívku i přes prostesty zaměstnanců odvezli zpět k rodině, kde Brishně v každém okamžiku hrozí smrt.

Rodina věří, že její smrtí se má smazat údajná hanba a její smrtí očistit „rodinná potupa“. Zabitím hrozí i šéfce tamní lidskoprávní organizace, která se dívky zastala a snaží se ji chránit.

Duchovní nyní čeká ve vězení v Kábulu na soud. Lékařské testy prokázaly, že dívka byla znásilněna mimořádně hrubým způsobem.

PODEPSAT PETICI, KTERÁ MŮŽE BRISHNĚ ZACHRÁNIT ŽIVOT, MŮŽETE ZDE.

Česká pobočka Amnesty International se přidala k mezinárodní spolupráci a prostřednictvím petice se snaží dívce, která nic neprovedla, pomoci. Organizace doufá, že se jí společnou masivní kampaní podaří dívku zachránit, jako se to podařilo v případě vězněné těhotné Súdanky, která dokonce v příšerných podmínkách věznice porodila dítě.

Ženě hrozil trest smrti za to, že se provdala za křesťana. Sama byla vychována jako křesťanka, ale měla muslimského otce, který však s rodinou nikdy nežil. Byla zatčena v srpnu 2013 za smilstvo, protože islámské právo platnost jejího sňatku s příslušníkem jiné víry neuznalo. Letos v únoru připojil soud obvinění z odpadlictví od víry. Nad ženou vynesl ortel místní soud podle islámského práva v polovině května. Předtím dostala možnost vrátit se k islámu, což ale odmítla.

Súdánka byla nakonec propuštěna na svobodu. V Červenci odcestovala do Itálie, kde se setkala s papežem Františkem. Odtud pokračovala do Spojených států, které jí už dříve nabídly azyl.

zelena.karkulka ( 16. října 2014 22:36 )

k zblití

janina7777 ( 16. října 2014 17:44 )

spíš uřezat ptáky afgháncům, indům, a podobný verbeži

janina7777 ( 16. října 2014 17:43 )

petrkramnypresident ( 16. října 2014 15:52 )

A proč, když se mluví o 10tileté dívce, je na fotce místo toho Glum z Pána Prstenů?

w.mojko ( 16. října 2014 15:31 )

vytrhnúť a nacpať do krku

Zobrazit celou diskusi