Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ebola v Česku? Čech, který se vrátil z Libérie, má zřejmě malárii

Autor: dce, ČTK - 
10. října 2014
07:53

Výsledky testů, které dnes ráno dorazily z německé laboratoře potvrdily, že pacient, který byl včera přijatý v nemocnici v Praze na Bulovce, ebolu nemá! V současné době se prověřují další onemocnění jako malárie, která se v počátcích projevuje stejně.

Pacientem je český podnikatel, který se před zhruba třemi týdny vrátil z Monrovie v Libérii. Má horečky, jiné příznaky eboly však nevykazoval. Může proto mít malárii či horečku Dengue. Muž začal pociťovat zdravotní potíže 17 dnů po návratu z Afriky. 

Již v polovině září hygienici a zdravotníci prověřovali možný výskyt eboly v Česku u afrického studenta v Pardubicích. U mladíka se totiž po návratu od přítelkyně z Konga, kde se virus šíří, objevily horečky. Ebolu ale následně hygienici vyloučili. 

Ebola se letos začala rychle šířit v Africe. Onemocnění má vysokou úmrtnost, v průměru 60 procent nakažených zemře. Podle informací Světové zdravotnické organizace (WHO) činil k 5. říjnu počet obětí ve třech nejhůře zasažených zemích, tedy Libérii, Sieře Leone a Guineji, 3879 lidí, přičemž nakaženo jich bylo celkem 8033. 

Video  Zprávy: Panika kvůli ebole opadla! A Mareš zase svádí Faltýnovou  - Blesk TV
Video se připravuje ...

sacrebleu ( 10. října 2014 10:39 )

a jelikoz jim tah nevysel tak budou desit dal.

naidka ( 10. října 2014 10:33 )

naidka ( 10. října 2014 10:33 )

Ebola vyděsila Česko? Spíš Česko vyděsily "děsivé" články o ebole (zrovna včera) na Blesk.cz.

radar666 ( 10. října 2014 10:29 )

Česko neviděsila ebola,ale poplašná zpráva,kterou šíříla PRIMA FTV.Opět to byli čeští novináři kteří obléhali Bulovku jen proto aby mohli řvát do světa,že oni jsou první a jediní ,kdo mají zaručeně nejpřesnější zprávy.Jak dlouho si toto oblbování necháme líbit? Není dne ,aby tito kašpaři,ať už z Primy nebo z Novy,nevypustili beztrestně nějakou poplašnou zprávu.!

tymitaky ( 10. října 2014 10:20 )

Co to meleš?

Zobrazit celou diskusi