Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poslední rozloučení s dělníkem Josefem N. (†35): Smrt si pro něj přišla pod mostem ve Vilémově

Autor: Zbyněk Schnapka - 
16. září 2014
21:39

Sto třicet lidí se přišlo rozloučit včera s Josefem N. (†35). Byl jedním ze čtyř dělníků, kteří zemřeli na Vysočině, když na ně spadl ve Vilémově most.

Poslední rozloučení se konalo ve smuteční síni pohřební služby Všetečka & syn v Přešticích na Plzeňsku. Ta také zajistila převoz ostatků Josefa N. ze soudní patologie v Brně domů. Ostatky oběti teď budou zpopelněny.

Velmi emotivně vše prožívala partnerka zemřelého Andrea M. (35). „Vypadněte,“ křičela, když ve smuteční síni zahlédla kamery televizních štábů. Aby ctili důstojnost obřadu, odešli novináři ven.

Rozloučení s Josefem N. pak proběhlo za uzavřenými dveřmi. Obřad trval necelou půlhodinku. Po něm přijelo k bočnímu vchodu auto a Andrea N. chráněná černým deštníkem do něj nastoupila a odjela.

Pohřbu se zúčastnil také bratr zemřelého Jaroslav N. a otec Josef N. (65). Oba se s nikým nechtěli bavit, ale v jejich tváři byla vidět bolest nad ztrátou bratra a syna.

Tragédie ve Vilémově

Josef N. zemřel letos 4. září ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, když se na něj zřítil most, na jehož opravě pracoval. Spolu s ním v sutinách zemřeli další tři dělníci.

Video  Zřícený silniční most na Havlíčkobrodsku opravuje jako subdodavatel společnost Bögl  - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

zlobit ( 17. září 2014 09:49 )

Souhlas ! Ani jedna televize nevyhlásila sbírku na zemřelého. Je to ostuda tohoto státu. Lze předpokládat, že nějakou pojistku měl a něco bude za úmrtí při práci, ale to bude jak když plivne do vody.

jity ( 17. září 2014 09:15 )

Hajzlům se nic takového nestane, ale hodný pracovitý kluk, který se staral o rodinu musel zemřít. Hajzlové nepracují, tak holt jsou tím nahoře chráněni.

zdrclamrdka ( 17. září 2014 05:34 )

Petr Miller sehrál v listopadu 1989 zásadní roli, když přivedl na Václavské náměstí dělníky z ČKD. A ti cinkali a cinkali, až si vycinkali tento pro ně přítažlivý kapitalismus.

pjotri ( 17. září 2014 00:24 )

tak a je to tady. ted chci videt, jak ho prevazi vojenskej special - prevazi i zahranicni marody, napr. zraneny z ukrajiny, jak ma statni pohreb a strili se mu salva, jak ministr pro mistni rozvoj, nebo prumyslu a obchodu, vyplaci pribuznym tucny odskodneni, proste chci videt, ze se s nimi bude jednat, jako s nasimi zamordovanymi zoldaky v afghanu. zoldaci tam sli dobrovolne za velky love, resp. meli se smrti pocitat. ale stavebni delnik s tim pri oprave mostu pocitat nemuze, urcite ne u mostu, kterej ani neni v havarijnim stavu a urco ne za prachy, co si vydela. nezda se vam, ze bogl a krysl spis mosty likviduji, nez opravuji???

.abcd.abcd. ( 16. září 2014 23:36 )

R.I.P.

Zobrazit celou diskusi