Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Podivný spor o pozemek: Muž zabarikádoval zastávku autobusů!

Autor: dce - 
31. července 2014
13:58

Majitel pozemku poblíž autobusové stanice ztratil trpělivost s obcí Javorovec na Uherskohradišťsku a zastávku bez jakýchkoliv skrupulí zablokoval několika auty a desítkami pneumatik. Způsobil tak značné problémy řidičům autobusů, kteří měli velké potíže ze zastávky vyjet.

Ve čtvrtek 31. července byla už situace na autobusové zastávce natolik vyhrocená, že byli nuceni zasáhnout policisté. „Vozidla a pneumatiky vytvářely nebezpečí pro provoz linkových autobusů, jejich řidičů a cestujících. Při vynucených krkolomných manévrech řidičů autobusů vznikaly kvůli blokaci zastávky nebezpečné situace,“ prohlásil vedoucí dopravních policistů v Uherském Hradišti Robert Rampáček.

Vozidla byla odtažena a pneumatiky odvezeny na sběrný dvůr. Obojí bylo u zastávky umístěno několik dní a způsobilo mnoho nebezpečných situací. „Blokování točny autobusu je ukázkou toho, že výkon vlastnického práva nemůže být svévolný a bez řádného projednání vzniklé situace, v níž by vlastník vytvářel překážku v provozu na pozemních komunikacích,“ uvedl Rampáček.

andreslawicky ( 1. srpna 2014 10:13 )

Vyvlastnění ve veřejném zájmu??Zastávka autobusu??To asi vy jste blázen,jelikož státní zájem je na stavby které se nedají jinak územně řešit ale tato zastávka může klidně stát o 100 metrů dál na obecním pozemku .Trochu si pletete pojem a dojem.

gabreta ( 1. srpna 2014 01:23 )

Vážně to v Německu tak funguje? A už sis zjišťoval jak to tam funguje s vyvlastněním soukromého pozemku ve veřejném, nebo státním zájmu? To jen abys tady nebyl za hlupáka!!

taktone ( 31. července 2014 20:03 )

Lidi si pořád myslí, že všechno je státní a nectí soukromé vlastnictví, vykopání díry je super nápad , využiju v budoucnu

taktone ( 31. července 2014 20:00 )

to je super nápad, vlastník pozemek kam mi všichni i když vědí že jim to nepatří lezou, jenže nechci ho prodat, ale díru bych vykopat mohla

koko61 ( 31. července 2014 19:43 )

Nevím proč bych si měla dávat k.o.k.o.t, se podívej na sebe Ty m.rdoune

Zobrazit celou diskusi