Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt vojáka rozjitřila staré rány: Odložilova rodina vrací úder Čáslavské

Autor: tbc - 
19. července 2014
05:55

Nenávist, zlost a vytahování starých křivd se opět rozhořely mezi rodinami Věry Čáslavské a jejího zavražděného exmanžela Josefa Odložila. Boj spustila smrt vojáka Jaroslava Lieskovana v Afghánistánu. Ten byl totiž před 21 lety u toho, když Josefa Odložila smrtelně zranil jeho syn Martin.

Čáslavskou rozzlobil Odložilův synovec Miroslav Ševčík. Ten o smrti Lieskovana prohlásil, že ji bere jako zmírnění bolesti, kterou voják před 21 lety způsobil tím, že se podílel na smrti Josefa Odložila. „Přihřívá si páchnoucí polívčičku,“ řekla.

 

Bývalé olympioničce ovšem nemůžou přijít na jméno zase Odložilovy sestry, které zaslaly Blesku svou reakci: „Při prosazování svých pravd o úmrtí bývalého manžela Josefa Odložila se VČ pohybuje v nereálném světě. Přes pravomocné rozhodnutí soudů i veřejného přiznání syna Martina Odložila o tom, že zabil svého otce, prosazuje jenom svou pravdu. Na útoky a výpady VČ jsme již zvyklí a nepřekvapuje nás proto, že se nestydí zneužívat a zatahovat do diskuze o »hrdinství a smrti českého vojáka« členy rodiny.

 

Je to jenom další potvrzení toho, že VČ využije každou příležitost k tomu, aby metodou opakované lži a demagogie prosazovala své pravdy a veřejně hanobila jméno bývalého manžela a členy jeho rodiny,“ napsaly Miroslava Ševčíková a Marie Jakubiková.

 

 

Jak vlastně Odložil zemřel?

 

Smrt Josefa Odložila vyvolala kontroverze. Zvláště mezi bývalou manželkou atleta, slavnou gymnastkou Věrou Čáslavskou a sestrami Josefa Odložila. Šlo o to, jak každá strana osudnou potyčku mezi synem otcem interpretovala.

 

Verze číslo 1

 

Podle první verze za ni může syn z prvního manželství, Martin Odložil. Dne 6. srpna, když jel Josef Odložil za svým synem, aby mu pomohl s reparátem na maturitu, zastavil se v hospůdce, kde potkal Věru Čáslavskou. Chtěl se s ní dát do řeči, ale ta ho odmítla. Posadil se tedy vedle a časem uslyšel, že jeho syn je na diskotéce u Cimbury v Bělé pod Pradědem, kam se za ním vydal. Na ní chtěl syna najít, ale nechtěl ho nechat vyvolávat, takže začal tančit a hledat ho. Když si ho syn všiml, nechal mu zahrát písničku od skinheadské skupiny Zelené mozky, která zesměšňuje a uráží armádu (Josef Odložil byl voják). Pak šel ven a zničil otci auto. Když se vrátil zpět do sálu, už 7. srpna, asi v 0:30 ráno, udeřil svého otce boxerem, jak potvrzují svědectví. A právě u této rvačky asistoval i Jaroslav Lieskovan, který také atleta několikrát udeřil.

 

Verze číslo 2

 

Předchozí verze nicméně čerpá zejména z tehdejšího tisku. Jak obžalovaný syn Martin, tak jeho matka a bývalá Josefova manželka Věra Čáslavská popisují situaci značně odlišně, jejich verzi navíc podporují někteří soudní znalci v oboru zdravotnictví a svědkové. Podle této verze, na základě níž udělil prezident Václav Havel Martinu Odložilovi milost, se otec se synem na diskotéce potkali náhodou, Josef byl tou dobou už velmi opilý a vyvolal roztržku, v jejímž důsledku upadl. Na následky nešťastného pádu zemřel.

rybicka.l ( 21. července 2014 12:02 )

Nejsem tak militantní a nehledám uvolnění svých problémů pasením se na cizích malérech a hnusným nadáváním komukoliv - kdo se jen právě nabídne. Ale tedy konečně jsem četla i jinou verzi, než tu tehdy novinovou. No a nějak se mi to jeví spíše na zásadní vinu toho mladého. Nezvládl TEHDY! maturitu? A přesto se radostně bavil na diskošce? Rozbil tátovi auto?!? Že měl boxera také nezpochybňuje... Prostě mi z toho vychází, že je to parchant, který měl tím boxerem dostat sám! Nadávání jeho mámě je trochu mimo, ačkoliv jistě neoprávněně vydundala z toho "snad hrdiny" milost. Ale je to máma! A jistě ne jen tak z toho všeho tolik let ryla nosem v zemi. Nadáváte tu kde komu, ale zmetek a posera je jen ten otcovrah!!! A vlastně i "matkovrah". Co jí provedl - jistě za nezdravou lásku, to je horší toho prvního hnusného činu., Je to POSERA A ZMETEK. Nechá mámu vláčet v depresích, v bulváru .. a on drží ústa. Je to pěkný zmetek.

itartas ( 20. července 2014 13:19 )

Zajímavé je to, že Havel když udělil milost synovi kamarádce, tak si to tenkrát nedovolil nikdo komentovat. Vrací se k tomu až po jeho smrti, ale tenkrát média ani nepípla avšak když pan Klaus udělil amnestii těm co se dopustili nějaké lehčí tr. činnost s horní sazbou do 2 let a když ukončil trápení těch, které si jak horké brambory přehazovali advokáti a soudci léta letoucí, tak panečku všichni skákali. Naše justice dostala od pana Klause takovou bombu do čenichu, že to nečekala ta banda proradná. Kdo může soudit nějaký spor 13 let mi řekněte, to je výsměch těm údajně poškozeným.

jity ( 20. července 2014 11:27 )

Já se ji divím, že to pořád rozebírá. Vždyť přece ten její syn to dodnes nezapírá a lituje toho. Měl by se vyjádřit on aby baba pořád nelhala. On dobře ví jak to vlastně bylo.

123automobil ( 19. července 2014 17:06 )

anelumi ( 19. července 2014 15:36 )

děkuji - konečně jeden názor, který je řečený slušnými slovy.

Zobrazit celou diskusi