Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Letící kámen po odpálení OP Prostějov: Až 5 milionů pokuta

Kámen, který proletěl těsně kolem hlavy jednoho z přihlížejících, doslova obletěl svět
Kámen, který proletěl těsně kolem hlavy jednoho z přihlížejících, doslova obletěl svět  (Autor: youtube.com)
Autor: ČTK - 
15. července 2014
14:16

Video letícího kamenu, který odletěl po demolici budov bývalé textilky a proletěl těsně u hlavy jednoho z přihlížejících a následně lehce zranil kameramana, zaujalo celý svět včetně Stání báňské správy. Ta nehodu začala prověřovat a hrozí pokutami! Jak pro střelmistra, tak pro celou firmu.

Demolici v sobotu 28. června sledovala řada lidí. Jednoho z diváků při tom lehce zranil úlomek zdiva či kamene. "Za hranicí ohrožené zóny k něčemu takovému v žádném případě nemělo dojít," řekl MfD mluvčí Státní báňské správy Bohuslav Machek. "Tento případ nyní analyzujeme a vyhodnocujeme, abychom mohli rozhodnout o zahájení správního řízení," doplnil.

Střelmistr Zdeněk Šobíšek, kterému hrozí až 50tisícová pokuta, se podle deníku k záležitosti nechtěl vyjadřovat. "Vývoj v této věci je rozdaný platnými zákony a předpisy, a až nějaký výsledek bude, tak bude," uvedl. V minulosti opakovaně odmítl, že by cokoli podcenil. U firmy, která měla demolici na starosti, může sankce činit až pět milionů,

K odstřelu bylo podle Šobíška použito 2404 neelektrických a 856 elektrických náloží, dohromady 1193 kilogramů dynamitu. Budovy padly k zemi během chvilky. Kvůli odstřelu byly uzavřeny okolní ulice, na pořádek dohlíželi policisté a hasiči. Budovy zkrachovalého OP Prostějov se rozhodl zbourat nový majitel areálu, společnost Astria Group. Na části pozemků plánuje stavbu velké výstavní haly, část parcel zřejmě nabídne investorům.

evita5555 ( 15. července 2014 16:36 )

Po vojne zasa všetci generálmi. Ja by som tam nestála, ani keby mi zaplatili, pretože náhoda je blbec, ako aj v tomto prípade. Odletel len jeden kameň a to náhodou, keby tá zóna nebola bezpečná, tak to tam schytali viacerí. Také niečo sa vždy môže stať a nikto to nedokáže garantovať. Blbečkovia potrebovali vidieť kúdol prachu. Ak by to bol niekto schytal, tak to už určite nerozchodí ani nepredýcha.

mememumu ( 15. července 2014 16:28 )

"oni tam neměli ani co hledat a čumět" Co to je blábol? Oni stáli mimo zakázaný prostor, tedy v místě, kde mělo být bezpečno. A nebylo. Zzřejmě někdo podcenil velikost zakázaného prostoru.

kukuku ( 15. července 2014 16:10 )

Za příští odstřely zvednou cenu o 5 milionů.

egyptanka ( 15. července 2014 15:15 )

Nedivme se,jsme v čechystánu.

Zobrazit celou diskusi