Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dálnice D1 mezi exity Jihlava a Větrný Jeníkov bude čtyřikrát zcela zastavena!

Dálnici D1 čeká úplná uzavírka v neděli dopoledne. Ta se úplně zastaví na patnáct minut 4krát za odpoledne.
Dálnici D1 čeká úplná uzavírka v neděli dopoledne. Ta se úplně zastaví na patnáct minut 4krát za odpoledne.  (Autor: Jiří Čada a archiv)
Autor: Jiří Čada - 
12. července 2014
10:11

V neděli ráno bude na 107,28 kilometru nedaleko obce Smrčná na Jihlavsku uzavřena pro veškerou dopravu dálnice D1. Uzavírka nebude mít žádnou alternativní trasu, doprava se tedy vždy na 15 minut úplně zastaví! Celkem čtyřikrát.

„Dálnice v tomto úseku bude uzavřena v neděli 13. července v celkem čtyřech patnáctiminutových intervalech v důsledku montáže mostních nosníků,“ informovala o situaci mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

První patnáctiminutová uzávěra nastane ve 4,30 hod. Další pak v 5,45 hod, 7,00 hod a poslední 8,30 hodin. „Pro tyto uzavírky nebyla stanovena objízdná trasa, proto všechna vozidla zůstanou vždy na čtvrt hodiny stát na dálnici,“ uvedla mluvčí Čírtková.

K uzavírkám dojde v místě desetikilometrového omezeného provozu, kde se už nyní jezdí v režimu 2 plus 2 zúžené jízdní pruhy. „K zajištění bezpečnosti řidičů bude v těchto místech operovat pět policejních hlídek, aby zajistily nejen úplné zastavení provozu, ale pak i vždy plynulý rozjezd motoristů,“ dodala policejní mluvčí Čírtková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi