Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

4 mrtví čeští vojáci v Afghánistánu: Ministr Stropnický ruší dovolenou v Chorvatsku!

Stropnický ruší rodinnou dovolenou a jede do Česka
Stropnický ruší rodinnou dovolenou a jede do Česka  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: vlb - 
8. července 2014
10:37

Českou armádu zasáhla tragická událost. Při sebevražedném atentátu v Afghánistánu byli zabiti 4 čeští vojáci. Ministr obrany Martin Stropnický okamžitě zrušil rodinnou dovolenou v Chorvatsku a míří do Čech.

Ministr obrany Martin Stropnický (Ano) se neplánovaně vrací o 4 dny dříve z rodinné dovolené v Chorvatsku. „Nyní je v intenzivním telefonickém kontaktu s gen. štábem a o všem je detailně informován,“ řekl Blesk.cz mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Vzhledem k tomu, že se ministr vrací autem, bude na území České republiky až v pozdních odpoledních hodinách. Generální štáb na 14. hodinu svolal mimořádnou tiskovou konferenci. Podle mluvčí Štábu jsou právě vyrozumívány rodiny obětí.

Při výbuchu, ke kterému se esemeskou přihlásil Tálibán, zemřeli čtyři Češi. Následkem výbuchu utrpěli čtyři čeští vojáci rotmistr D. B. (1986), četař I. K. (1980), desátník J. Š. (1975), desátník L. L. (1981) smrtelná zranění. Další voják rotmistr J. L. (1975) byl těžce zraněn. Na místě mu byla okamžitě poskytnuta první pomoc. Následně byl transportován do americké vojenské nemocnice na základně Bagrám.