Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co se to s tím počasím děje?! Přes den třicítky, večer prudké bouřky a ochlazení!

Je to vůbec léto? Vždyť co je to za počasí v červenci, když jeden den je na kraťasy a druhý na svetr? A ten nyní budeme potřebovat i s deštníkem.
Je to vůbec léto? Vždyť co je to za počasí v červenci, když jeden den je na kraťasy a druhý na svetr? A ten nyní budeme potřebovat i s deštníkem.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Jan Doležal, luz - 
7. července 2014
19:23

Je to vůbec léto? Vždyť co je to za počasí v červenci, když jeden den je na kraťasy a druhý na svetr? Teď se nám ale hodí i deštník. Teploty totiž spadly o více než 10 stupňů. A Českem se prohnaly prudké bouřky.

Už dnes se prohnaly Českem bouřky, ale bylo letních 33 °C. Zítra se nejvyšší teploty vyšplhají na 31 stupňů, pak ale přijde šok. Ve středu teploty spadnou na pouhých 19 stupňů! „Je to způsobeno tím, že Českou republiku již zítra začíná ovlivňovat vlnící se studená fronta od západu, která střídá proudění teplého vzduchu od jihu,“ vysvětlila Blesk.cz Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Prudké ochlazení s deštěm prakticky nad celým Českem potrvá až do pátku. O víkendu se začne zvolna oteplovat a příští týden už nejvyšší teploty vystoupají k 28 stupňům. „Na konci července se teploty budou šplhat ke třicítce. Děšťové přeháňky ale budou trvat,“ doplnila Honsová. Výstraha pro celé území do zítra do šesti hodin odpoledne vydal hydrometeorologický úřad. Musíme si tedy dávat velký pozor na bouřky. Na Moravě bude zítra přes den nádherně, večer ale očekávejte bouřky.

Taková je předpověď

Zítra: Oblačno, bouřky 15 °C / 31 °C
Středa: Zataženo, déšť 11 °C / 19 °C
Čtvrtek: Zataženo, déšť 11 °C / 22 °C
Pátek: Zataženo, déšť 10 °C / 23 °C
Sobota: Oblačno, přeháňky  9 °C / 26 °C
Neděle: Polojasno, přeháňky 12 °C / 27 °C

naidka ( 8. července 2014 08:29 )

extrémy mají jenom na Plesku: bouřky jsou děsivé (doma všechno přibít), déšť hrozivý, chladno otřesné, pokles teplot šílený, změny počasí šokující, jenom vedro mají luxusní.

naidka ( 8. července 2014 08:04 )

....a potom přijde oteplení.

trhnisinadledvinkou ( 8. července 2014 08:01 )

to je divný, že jsou v létě bouřky z tepla

_banderas ( 8. července 2014 00:02 )

Ano debata na úrovni, ale za to může Blesk, on dává takové články.

_banderas ( 7. července 2014 23:56 )

naidka, a víš proč? Co takové chemtrails, to ovlivňuje počasí.

Zobrazit celou diskusi