Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čtenáři Blesku pomáhají rodině prokleté rakovinou: Už poslali 1 469 792 Kč!

Autor: Etienne Bláha - 
26. června 2014
07:36

Boj s rakovinou ničí rodinu Karešovu z Prahy. Díky čtenářům Blesku už ale dvojčátka Verunka a Adámek (oba 5) získali na léčbu nádorů 1 469 792 korun! Jenže k přežití budou potřebovat desetkrát tolik!

Děti zasáhla kvůli zděděné mutaci genu BRCA2 vzácná nemoc Fanconiho anémie. Ta způsobila, že jejich těla jsou semeništěm nádorů! „Adámek měl rakovinu ledviny, Verunka trpí nádory v mozku,“ vysvětlila maminka Jana (39). Zahraniční klinika jí sice nabídla, že by dokázala ničivou nemoc vyléčit. Sedm milionů za léčbu jednoho dítěte ale rodina nemá.

Miliony za léčbu

Na pomoc dětem proto občanské Sdružení řidičů CZ založilo veřejnou sbírku, kde se sešlo 1 469 792 korun! „Je úžasné, jakou částku zatím lidé poslali,“ slzela štěstím maminka. „Jen léky budou stát za oba 3,4 milionu korun, a se vším všudy se léčba vyšplhá na 14 milionů,“ bědovala ale. Rodina se s rakovinou nepotýká poprvé. „Malý Ondrášek nám umřel ve třech letech na několik druhů leukémie,“ truchlila maminka.

Náramky na podporu!

K podpoře rodiny začne maminka Jana (39) prodávat náramky! „Dostali jsme je od nadace Šťastná hvězda. Jeden stojí padesát korun. A pokud si dotyčný zaplatí poštovné, ráda je i pošlu,“ řekla maminka. Všechny vybrané peníze pak bude maminka ukládat na veřejný účet.

Chcete pomoci?

Sdružení řidičů CZ, o.s. založilo na pomoc rodině veřejnou sbírku. Přispět můžete jakoukoliv částkou Číslo transparentního účtu: 2500557795/2010

martinkares ( 29. června 2014 22:30 )

BRCA se testuje tři roky, dětem je pět....

martinkares ( 29. června 2014 22:28 )

nevěděli a proto jsme tak činili. viz příspěvek o stránku vedle

martinkares ( 29. června 2014 22:26 )

psal sem to již v minulých diskusích a bylo mě vyhrožováno trestním oznámením za pomluvu. proto jen stručně. Nikdo nic nevěděl do doby než onemocněl Adam nádorem ledviny. Požádali jsme lékaře a komplexní vyšetření a to ukázalo dědičné onemocnění. Ne tehdy když Ondra prodělal více druhý leukemie, ale až ted. částečně nechápu,jak si někdo může myslet, že by nějaký normálně myslící člověk přivedl na svět něco, co má umřít. Jsme vděčný Blesku za zveřejnění, nicméně některý příspěvky jsou opravdu jen pro silné žaludky. Díky za podporu

alenam ( 28. června 2014 12:37 )

Co to žvaníš? Jedním z nejvíc pašovaných artiklů za komunistů byly právě léky. Pokud u nás na nějakou nemoc vůbec byly, tak maximálně jeden druh kterej nezabíral všem, někteří na něj měli dokonce těžké alergické reakce. Nejméně třetina emigrantů odtud odešla kvůli nemožnosti se tady léčit. Jak píše tvoje chytřejší jmenovkyně, nebyly devizy jak na dovoz léků, tak na moderní přístroje a nebyly ani peníze na kvalitní vývoj a výzkum, čekalo se až nějakej trouba věnuje státu vynález za čestné uznání S tou rakovinou u nás to bylo tenkrát tak, že jí měl zhruba každý čtvrtý, většinou zcela nepodchycenou a neléčenou, takže pokud byl rakovinou prolezlý skrz naskrz ale zemřel na mrtvici nebo infarkt, tak se zkrátka rakovina zatajila Za komoušů jsi měla jedinou jistotu, že když jsi nešla do špitálu s naditou obálkou, tak jsi měla odfláknutou operaci se spoustou následků, zcela jistou. Navíc si doktoři dělali z lidí pokusné králíky, jelikož nebyla kontrola a nedalo se s nima soudit o odškodnění Když ti lék nezabral nebo víc uškodil než pomohl, tak sis podle tehdejších felčarů za to mohla určitě sama protože jsi určitě ten lék nebrala správně, jinak to podle nich nebylo možné Socialistické zdravotnictví už nikdy Ani kdyby mi platili za to že ho požívám.

jana999 ( 28. června 2014 11:19 )

tak mimořádně s ním souhlasím, taky jsme se nechali testovat na všechno možný, dokonce i na demenci, kterou dělají jen starším ročníkům, takže jsme museli doktora podplatit ale já jsem chtěla zdravé dítě a než nemocné tak raději žádný

Zobrazit celou diskusi