Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chtěla jsem být hvězda, teď chci chodit! Artistka, která spadla v cirkuse, poprvé na veřejnosti

Autor: šim - 
18. června 2014
13:50

Měly své sny, chtěly se stát hvězdami a nejlepšími artistkami. Jedno vystoupení jim však změnilo životy. Před více než měsícem se v cirkusu utrhla konstrukce s osmi zavěšenými artistkami, které pak padaly 10 metrů volným pádem přímo doprostřed manéže. Čtyři ze zraněných dívek nyní poprvé promluvily na veřejnosti a svými slovy všechny přítomné rozplakaly.

Přestože dívky odmítly specifikovat svá zranění, bylo na první pohled patrné, že jsou vážná. Na krku měly ochranné krunýře, jedna měla dokonce zafixovaný celý hrudník. Dívky přivezli na vozíkách, protože kvůli zlomeninám nemůžou chodit. Jejich právníci uvedli, že celkem utrpěly na dvacet zranění. Další čtyři zraněné akrobatky stále zůstávají v péči lékařů. Utrpěly mimo jiné poranění vnitřních orgánů, zlomeniny kostí, páteře a úrazy hlavy.

Dívky při tiskové konferenci, která se odehrávala přímo v bostonské nemocnici, přečetly společné prohlášení, v němž uvedly, že chystají hromadnou žalobu na cirkus Ringling Bros. a Barnum & Bailey a také na dodavatele karabin, které pád podle vyšetřovatelů způsobily. Během představení se totiž utrhly. Pád se odehrál během představení, kterému přihlíželo více než 4000 šokovaných diváků včetně dětí.

Pořád se nám ta hrůza vrací. Máme noční můry,“ svěřila se Svitlana Balanchieva (22), jedna z vážně zraněných dívek. „Můj sen byl stát se hvězdou, nyní si přeju, abych vůbec vstala z vozíku,“ řekla v slzách Julissa Segrera. „Chceme, aby se taková hrůza už nikdy neopakovala, chceme ochránit ostatní umělce,“ uvedly dívky.

Hrozivý květnový pád v cirkuse v Providence, hlavním městě amerického státu Rhode Island, byl zachycen jednou z návštěvnic cirkusu na mobilní telefon. Je na něm vidět, jak se celá konstrukce i s artistkami zvedá ke stropu. Pak se ale utrhne a dívky spadnou na zem. Z hlediště se okamžitě ozval vyděšený křik diváků a nářek zraněných dívek. „Nejdřív jsem si myslela, že je to nějaká součást představení, pak všem ale došlo, že je obrovská nehoda, která se neměla stát,“ nechala se krátce po tragédii slyšet jedna z divaček.

Pak okamžitě zhasla světla, zřejmě aby diváky ušetřili pohledu na místo neštěstí, scénu pak zakryli lehkou záclonou. Následně manéž zaplnily desítky záchranářů, kteří na místě ošetřovali zraněné dívky.

„Když se záclona zvedla, nikdo se nehýbal. Uviděla jsem muže, jak měl zakrvácený obličej. Ostatní účinkující stáli jako opaření. Vypadalo to, jako by to byla nacvičená část show,“ potvrdila jiná divačka.

deratizator ( 18. června 2014 21:32 )

je potřeba dodat tomu trochu dramatického napětí, ne? ;-)

alenam ( 18. června 2014 19:16 )

Šlo o pád ze 40 stop http://www.standartnews.com/english/read/daily_mail_bulgarian_victim_of_us_acrobat_accident_sp eaks_out_-4039.html a nějaký debil v blesku místo aby tu čtyřicítku vydělil třemi, tak jí vynásobil

sores ( 18. června 2014 17:02 )

Tak tomu říkám neštěstí a hodně velká smůla.Pak teprve člověk přehodnotí priority života.Jinak Gabreta: máš pravdu, PLESKÁČ vše zveličuje a hlavně lže!

gabreta ( 18. června 2014 15:47 )

Ty Blesku uber ty metry!! Volný pád z vejšky 120m by asi neřešila děvčata zranění ale pozůstalí úmrtní listy a pojistky!

Zobrazit celou diskusi