Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Opilý lékař záchranky nadýchal 2 promile! Přesto se snažil zachraňovat pacientku

Matrikářka Lenka Knotková by už nechtěla zažít, aby ji znovu přijel na pomoc opilý lékař.
Matrikářka Lenka Knotková by už nechtěla zažít, aby ji znovu přijel na pomoc opilý lékař.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada, Ilustrační foto - Archiv Blesku)
Autor: Jiří Čada - 
27. května 2014
18:13

Opilý lékař třebíčské záchranné služby nebyl schopen při výjezdu v Mohelně na Třebíčsku napsat ani výjezdovou zprávu. Injekci musel místo něho trpící pacientce píchnout jeden ze záchranářů.

Podobný zákrok přivolané zdravotnické záchranné služby už by matrikářka obecního úřadu v Mohelně Lenka Knotková nechtěla nikdy zažít.

Při záchvatu bolestí žlučníku jí na pomoc nejdříve přispěchala sousedka-zdravotní sestra. Ta také na opilého lékaře, který nesrozumitelně blekotal, podala posléze stížnost. „Lékař měl problémy i s chůzí. Posádka sanitky se ho snažila korigovat, ale to nešlo. Nakonec mi injekci píchl jeden ze záchranářů,“ popisovala Blesku tehdejší situaci Lenka Knotková.

Při dechové zkoušce lékař Jaroslav K. nadýchal dvě promile alkoholu. Přesto jeho okamžitou výpověď, kterou dostal od primáře třebíčské záchranky, ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová vzápětí zrušila. Podle informací Blesku měl lékař dokonce ze záchranky odejít i s tučným odstupným.

„To je nesmyl,“ bránila se ředitelka Filová. „S lékařem může rozvázat pracovní poměr pouze jeho zaměstnavatel, a tím je Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, nikdo jiný. Neodešel s žádným odstupným, ale šel rovnou do důchodu,“ zdůraznila ředitelka.

Na Vysočině se však nejedná o ojedinělý případ. Koncem letošního dubna na záchranku v Humpolci na Pelhřimovsku nastoupila do služby zachraňovat lidské životy opilá lékařka. „Její stav jsme odhalili dechovou zkouškou, které pravidelně u zaměstnanců provádíme. Byla na hodinu propuštěna a dnes se už léčí ze závislosti na alkoholu,“ vysvětlila Blesku ředitelka Vladislava Filová.

Video  Ředitelka Krajské záchranné služby o opilém lékaři  - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

salto ( 28. května 2014 09:47 )

czrus ( 28. května 2014 05:39 )

LIDI BLES PRESTAL VAS INFORMIRAT o zabiti civilistu na Ukraine. armada FASISTU strili po mestam s tankou a vertulnikou , hazeji bomby s letadel po povstancum co nechtej posluchat vladu fasistu s Kieva . VESTI PREZ 30 minut , http://lifenews.ru/watch-live

hofihofi ( 27. května 2014 23:08 )

A jak ty kecko, ale chlastaji a dost, ja prozil pul života ve spitalech jakoservisak elektroniky a doktorama jsme se něco nazunkali a sestřičky jejej.

a-z- ( 27. května 2014 20:21 )

Na Vysočině lejou všichni jak pitomí....

Zobrazit celou diskusi