Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec zaživa pohřbil svou jednodenní dceru! Zachránili ji mniši

V Kambodži se s rozštěpem rtu narodí jedno z 500 dětí
V Kambodži se s rozštěpem rtu narodí jedno z 500 dětí  (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
2. května 2014
13:57

Novopečený otec (29) holčičky se tak styděl za její vrozenou vadu, že ji unesl z kambodžské nemocnice a pohřbil ji zaživa na pozemku buddhistického chrámu. Nebohou děvenku se naštěstí podařilo zachránit.

Muž dítě unesl z nemocnice jen den po narození. Nesnesl prý pohled na její horní ret. Děvčátko se totiž narodilo s rozštěpem rtu. Proto ho zaživa pohřbil! Vykopal jámu, položil ji do ní, zasypal ji a odešel. Holčička však začala plakat a to ji zachránilo.

Uslyšeli ji totiž muži, kteří zalarmovali mnichy z nedalekého kláštera. „Mysleli si, že slyší ducha. Proto šli za mnichy,“ řekl novinářům policejní důstojník, který případ vyšetřuje. Mniši se nechali odvézt na místo, odkud vycházel nářek, a objevili tam čerstvě zahrabaný hrob. Když odkryli hlínu, našli pod ní holčičku, která v tu dobu byla pohřbená asi hodinu. Okamžitě přivolali policii a záchranku. „Holčička je úplně zdravá. Má jen rozštěp horního rtu,“ dodal důstojník.

K holčičce byla přivedena její matka (28), aby mohla být s ní a mohla ji kojit. Otce dítěte, místního farmáře, policie okamžitě zatkla.

S rozštěpem rtu se v Kambodži rodí jedno z 500 dětí. Přestože je tato vada snadno operativně odstranitelná, rodiče často kvůli tomu dítě odloží. „Mnohdy se rodiče za rozštěp rtu sami viní. Myslí si, že rozštěp je nějaké potrestání. Buddhisté věří, že vada je trest za minulý život dítěte,“ říká pracovník charitativní organizace David Fruitman, jež se soustředí právě na operativní odstranění rozštěpů.

jasnovidec01 ( 2. května 2014 21:22 )

kreténi jak muže děcko hodinu bejt pohřbeno v zemi bez rakve a pak ještě řvát,ty vole !!! to jsou bludy novinářů FUJ DEMENTI ***i

zarazenyprd ( 2. května 2014 17:35 )

Jak mohla plakat, když byla zasypaná? To byla v nějaké rakvi? nebo je to zase snůška blábolů?

marie60 ( 2. května 2014 15:38 )

 Doufám, že toho fotříka potrestají.Je to hnusné co provedl.

Zobrazit celou diskusi