Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpověď Michala P. (36), kterého našli v Norsku: Na co si už vzpomněl?

Autor: mb - 
13. dubna 2014
05:00

Bojí se vrátit do Česka... Má strach z útočníků, kteří ho napadli a polomrtvého pohodili do závěje na ulici v Oslu. Michal P. (36), který  pochází z Havířova, Blesku v exkluzivním rozhovoru prozradil, na co se už za čtyři měsíce dokázal rozpomenout.

Michal P. v Praze pracoval jako počítačový specialista. Podle svého otce toho možná věděl příliš mnoho, a proto se ho mohl chtít někdo zbavit. Že zřejmě v minulosti pracoval jako IT expert, dokázal ale zjistit sám, i bez kriminalistů.

„Když jsem se probudil v nemocnici, nic jsem o sobě nevěděl, a proto jsem se snažil najít informace. Bylo to jednoduché, prostě jsem procházel různé obory vzdělávání a říkal jsem si, co o kterém vím. Přemýšlel jsem, zda je to náhodné, jestli jsem se to naučil sám nebo ve škole. Takhle jsem postupně zjistil, jaké znalosti mám. Dokud jsem toto neudělal, nevěděl jsem, že něco o počítačích vím,“ řekl Blesku.

Nalezený Čech si sice nepamatuje žádná fakta, dovednosti v něm jsou ale tak silně zakořeněné, že se na ně snadno rozpomene. "Jeden lékař testoval mou motoriku a řekl mi, abych dal jednu ruku přes druhou a abych hýbal prsty, jako když se hraje na klavír. A ve chvíli, kdy jsem to udělal, jsem měl pocit, jako bych uměl hrát na klavír. A když jsem to pak zkusil, zjistil jsem, že opravdu hrát umím. Zjistil jsem, že umím hrát i na jiné nástroje a že umím skládat hudbu,“ popsal poslední věc, kterou si zatím vybavil.

Už Michal viděl své rodiče? A jak se mu žije v místě, kde se skrývá před světem? Celý rozhovor čtěte v tištěném Nedělním Blesku!

Video Otec záhadného Čecha z Norska - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

kajuna ( 13. dubna 2014 20:28 )

tak nevím, ale nějak se mi celý ten jeho příběh nezdá....no uvidíme

mathony ( 13. dubna 2014 07:59 )

to bude nejspíš brouk pytlík znalosti znalosti všeho druhu nejspíš se nekam naboural kam neměl ětak mu zmáčkli klepeta zajímavý je že si na něco vzpomene a na něco ne proč se bojí česka a ne norskaa jak ví že ho napadli právě tady prostě to hraje je to další kramný

babicovyjedy ( 13. dubna 2014 07:05 )

at mu daji waterboarding. vzpomene si na vsechno do minuty, smejd jeden ulhanej

londynskypes ( 13. dubna 2014 06:52 )

je to podezrele

mesalina ( 13. dubna 2014 06:36 )

tak je mu 36, s rodiči předpokládám nežije, tudíž je neinformuje o každé jeho cestě.....

Zobrazit celou diskusi