Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Brutálně rozsekali vojáka na ulici: Radikální islamisté si odsedí desítky let!

Autor: ČTK - 
26. února 2014
19:51

Zdrcení příbuzní brutálně zavražděného britského vojáka Lee Rigbyho se dočkali rozsudku. Vrazi, kteří mladíka přímo na ulici rozsekali sekáčky, stráví ve vězení desítky let.

První z pachatelů dostal dnes u soudu doživotí, druhý si odpyká nejméně 45 let. Porota je v prosinci uznala vinnými ze zločinu, který spáchali loni v květnu.

Vražda šokovala Británii nejen brutalitou, ale i celkovým přístupem obou odsouzených. Devětadvacetiletý Michael Adebolajo, který dostal doživotí, i druhý, o dva roky mladší viník Michael Adebowale, který jde do vězení na 45 let, jsou britskými občany nigerijského původu.

Oba vyznávají radikální islám. První z mužů soudu vysvětloval svou motivaci k hrůznému činu tím, že pouze uposlechl Alláhův příkaz.

Vláda Davida Camerona čin označila za akt terorismu, obžaloba ho tak ale nakonec nezhodnotila. Spojení s teroristy během procesu Adebolajo sám popřel. Souzení muži nebyli dnes podle agentury Reuters nakonec přítomní u vyhlášení výše trestu, protože se předtím dostali do střetu se soudní ochrankou a byli nakonec odvedeni zpět do svých cel.

Svět šokovaly na případu zejména videozáběry Adebolaja ještě se zkrvavenýma rukama, jak ochotně vysvětluje do kamery svůj hrůzný čin.

lynx ( 27. února 2014 09:01 )

Západní společnost dojede na svoji humanitu. S těmito zrůdami by mělo být zacházeno jejich způsobem. Nejdříve jim useknout ruce, potom penis, dále nohy a nakonec by měli být podříznuti tak jak to dělají oni. Takovým tím dlouhým zakřiveným nožem. A to vše před kamerou. Evropa by se měla zásadním způsobem očistit od zavlečeného islámu. Měly by být zbořeny mešity a islámci by měli být neodkladně vyhoštěni. Každopádně s Nigerijci by se nemělo jednat v rukavičkách. Nigerijci v Africe jsou totéž, jako Albánci v Evropě.

akko ( 27. února 2014 05:15 )

Ty islamsky opice se aspon nauci nove sexualni praktiky a budou doufam slouzit jako odstrasujici priklad...Islam by se mel zakazat...kdyz kvuli nemu clovek zabiji cloveka...Je to jen vira a zadny duvod k zabijeni...proste Vira je nejvetsi lez lidstva...a tomu propadne nejaky fanatik...chranme se jak muzem...

gabreta ( 27. února 2014 01:56 )

Na imigrační politiku jednou Unie dojede a Angláni s jejich přístupem k islámistům první!!

308win ( 26. února 2014 21:42 )

Jsou i levnější varianty cca za 15Kč.

308win ( 26. února 2014 21:40 )

Nechte se vyšetřit, vám osobně by se to asi líbilo nechat se rozsekat bubákama.

Zobrazit celou diskusi