Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kněz obviněný ze zneužití školačky: Přes noc se stal boháčem! O miliony ale přišel!

Autor: čad - 
12. února 2014
11:40

Trnitá byla cesta Erika T. za kněžstvím a stejně trnitá je i nyní, kdy byl obviněn ze sexuálního zneužívání.

V mládí v Boha nevěřil, po maturitě emigroval do Německa. Tam dostal ale nabídku studovat teologii v Itálii. Do Říma vyjel z Německa bez znalosti jazyka na kole, to se mu však rozbilo, a tak do Vatikánu došel pěšky.

Po revoluci se Erik T. vrátil do Čech. „Když přijel, zařídil pro biskupství kompletní tiskárnu. Chtěl vydávat katolické noviny. Celé to kleklo na neochotě církve zaměstnat odborníky tiskaře. Někteří z nich se totiž zdáli být církvi málo nakloněni,“ popisovala počátky podnikání tehdy mladého kněze paní Anna, která ho prý zná desítky let.

Video Teta obviněného faráře: Je to svinstvo! - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Krach Erika T. tehdy příliš nebolel. Peníze na tiskárnu byly od italských sponzorů. Pak však přišla restituce a z faráře se stal boháč. „Zrestituoval činžák v centru Hradce Králové, další nemovitosti v Ronově nad Doubravou a ještě nějaký statek. Vše zastavil u bank a půjčil si peníze. O všechno přišel!“ zdůraznila paní Anna.

reggina ( 12. února 2014 22:53 )

tak to jses slusnak

libuna119 ( 12. února 2014 12:31 )

Pane faráři,vy spíte se svojí kuchařkou v jedné posteli?Jak je to možné?!Ale my máme mezi sebou prkno.A co když na vás přijde pokušení?No tak to prkno dáme pryč.Povídá jeden biskup druhému,myslíš,že se dožijeme zrušení celibátu?No my asi ne,ale naše děti snad ano!Takto já vidím církev.A na závěr jedna perlička,v jedné vesnici,mně dobře známé,dokázal mladý kněz rozvést dvě mladá manželství.A na tyhle věci,dostanou od nás všech miliardy!Nas-rat jim.

kukuku ( 12. února 2014 12:06 )

To máš jednoduchou ukázku církevních restitucí v malém. Přes noc se stal boháčem, bleskově to rozfrcal a svěřené ovečky obšťastňoval ne vírou ale údem. U nenasyného Duky to bude totéž - jenom nepůjde o 1 milion ale o 60 miliard.

namoroman ( 12. února 2014 11:58 )

To je teda článek! Chaos! Nějak to nepasuje do sebe. Ale ten blb udělal nejlepší věci co mohl. Za takovou propagaci fláterníků mu děkuji . Ještě by mohla státní zástupkyně podepsat jeho vyhoštění třeba do Vatikánu. A až sem přijede papež, tak by se mu mohlo udělat stylové přivítání třeba na Velehradě

decathlonova-matka ( 12. února 2014 11:52 )

tak s jeho příjmením Tvrdoň, snad ani nemohl skončit jinak

Zobrazit celou diskusi