Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Petra (29) příteli lhala, že byla na potratu: Uvařila flíčky, pak hodila dítě mezi odpadky!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
4. února 2014
16:19

Uvařila flíčky se zelím a pak porodila dítě do záchodu. Miminko vzala a hodila ho do kontejneru. Příteli dala najíst a řekla mu, že byla na potratu. Petra D. (29) teď stanula před soudem.

Krkavčí matka, která už měla doma tři děti, svým hrůzným činem šokovala loni v létě celý Cheb. Novorozence v kontejneru našel Luboš Adam (45), který tudy jel na bicyklu.

Dítě naštěstí přežilo, v nemocnici dostalo jméno Anička a v pěstounské rodině se má čile k světu. Osudný den Petře K. bolelo břicho. „Myslela jsem si, že mám zácpu. Čtyři dni jsem nekakala. Zatlačila jsem a dítě ze mě vypadlo,“ popsala porod Petra K.

Miminko spadlo do záchodové mísy. „Vytáhla jsem ho, držela ho v rukou, nehýbalo se a já myslela, že je mrtvé. Na chodbě jsem vzala igelitovou tašku a dítě jsem do ní dala. Tu jsem pak strčila do další tašky, kde už byly odpadky a odnesla jsem to přes ulici do kontejneru,“ vzpomíná na svůj hrůzný čin Petra D.

U Krajského soudu v Plzni jí teď hrozí za pokus vraždy až 20 let vězení. Může ale dostat i výjimečný trest a to 25 let nebo i doživotí.

Zachránce

Zachránce Luboš Adam Blesk.cz celou událost detailně popsal. „Projížděl jsem na bicyklu kolem kontejnerů a uslyšel jsem slabé mňoukání. Myslel jsem, že je to koťátko. V jednom z kontejnerů jsem našel igelitovou tašku, v ní byla holčička a tiše plakala. Kolem šla paní a já jí požádal o pomoc. Když uviděla miminko, rozplakala se a celá se třásla. Až pošťačka zavolala záchranku a policii. Lékaři mi pak řekli, že kdyby miminko zůstalo v odpadcích o 10 minut déle, tak by nepřežilo,“ prohlásil.

Přítel: Říkala mi, že jde na potrat

„Asi v únoru 2013 mi řekla, že je těhotná. Řekl jsem jí, že by bylo lepší, kdyby šla na potrat. Až do dubna sháněla gynekologa a pak už bylo pozdě. Ten den, co se to stalo, jsem se vrátil z práce a Petra mi řekla, že byla na výškrabu. Tvrdila, že se u plodu zastavil vývoj, protože měl těhotenskou plíseň. A protože neměla při zákroku komplikace je už doma. To se mi moc nezdálo, ale věřil jsem jí. Dostal jsem oběd a jinak bylo doma vše normální jako jindy.

Další tragédie

Hrůzný čin Petry K. (29) neunesli její adoptivní rodiče Zdeňka D. a Karel D. (†51), kteří ji vychovávali od jejích dvou let. Na konci prosince je našli policisté mrtvé v pozorovatelně ptactva v rekreační oblasti Amerika u Františkových Lázní na Chebsku. Podle všeho muž nejdříve zastřelil svou manželku a pak obrátil zbraň proti sobě.

isabelafuentes ( 5. února 2014 13:48 )

Souhlasím.

markus0178 ( 5. února 2014 06:55 )

 Nic z toho neomlouva,pokud je tato krava alespon trosku inteligentni,mela by mit zenske a materske pudy na svem miste,on ji nejakej chuj rekne jdi na potrat a ona uvazuje dojmem splachnutim do zachodu,ja nechapu jak nemuze za 9 mesicu poznat tehotenstvi,to je nejaky debil?Oboum bych doporucil pracovni tabor v KLDR,at vedi jakou cenu ma zivot.

nejkaaaa ( 4. února 2014 22:44 )

to isabelafuentes: vše tohle cos popsala by fungovalo za předpokladu že ty dva by měli IQ aspon tykve,lidé v okolí se víc zajímali a kdo ví..třeba to nebylo ani jeho dítě, proto ten přístup bez emocí. Nevíme vše,ale i tak ji nikdy nemůže ospravedlnit to že vzala nevinnému život. On by měl dostat spoluvinu.Jejich výmluvy jen svědčí o jejich tuposti. Jednou bude holčina sedět jako dospělá v poště u tebe a hledat svoji bio matku, tak jako tam sedí ostatní. Ta konfrontace s tím že jí chtěla zabít bude dost tvrdá a věřím že se najde dost hodných lidí co jí to hnedka vyzvoní. Snad budou pěstouni fajn a připraví jí na tuhle hořkost co jí čeká. Jinak by takovým ženskejm měli podvázat vaječníky, nevěřím že se může tenhle typ napravit.

farah ( 4. února 2014 22:36 )

hlavně že š-u-k-a-t mu šlo

majojo ( 4. února 2014 20:54 )

Ten by měl platit především pro jiné zločiny. Ale to bychom neměli demokracii....

Zobrazit celou diskusi