Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rozzuřený slon zaútočil na auto s turisty: Třikrát ho otočil na střechu!

Rozzuřený slon vláčel auto britského páru čtyřicet metrů. Třikrát ho otočil na střechu.
Rozzuřený slon vláčel auto britského páru čtyřicet metrů. Třikrát ho otočil na střechu.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: pom - 
14. ledna 2014
21:31

Jeli oslavit zasnoubení, místo toho je čekal děsuplný zážitek. Britský pár si na jihoafrickém safari zblízka prohlížel slona, jenže ten se rozzlobil. Auto nabral na kly, otočil ho na střechu a odhodil do křoví. Pak ho vláčel čtyřicet metrů!

Britská učitelka Sarah Brooková a její partner se v poklidu kochali faunou i florou v jihoafrickém safari parku, kam přijeli oslavit velký životní krok - nedávné zasnoubení. Idylka, za níž se vypravili z dalekého Spojeného království, však neměla dlouhého trvání.

Zvědavci totiž nechtěně vyrušili slona, jenž se zrovna napájel vodou. Ten se rozzuřil a na auto zběsile zaútočil. Pro britský pár začaly vteřiny hrůzy, jež na kameru zachytili turisté jedoucí v autě za nimi.

Slon prorazil dveře auta a zranil snoubence

Slon se pomalu otočil k autu a zákeřně zaútočil. Podařilo se mu prorazit dveře a zapíchnout svůj obrovský kel Sarah Brookové zezadu do stehna. To nejhorší ale teprve mělo přijít. Hned potom slon využil vší své síly. Auto hned třikrát otočil, přičemž ho vláčel dalších čtyřicet metrů.

Strážci parku později slona, jenž mohl vážit až tři tuny, zastřelili. Jeho agresivitu však vysvětlili tím, že se zvíře zrovna nacházelo ve stavu, kdy je samec agresivnější, neboť se mu až šedesátkrát zvýší hladina testosteronu. Slon měl navíc zranění, jež mohla jeho agresivitu jen podpořit.

Zranění snoubenci byli převezeni do nemocnice a zotavují se, jsou však mimo ohrožení života. Podívejte se, jak incident zachytili turisté v dalším autě.

pelagie ( 15. ledna 2014 09:40 )

Ani bych se nedivila, kdyby jim povolily jejich svěrače, to tedy bylo zasnoubení

sissy ( 15. ledna 2014 04:19 )

 Turistum by mel byt vstup bez profesionalniho pruvodce zakazan. Ja jsem byla svedkem podobne situace, ale nastesti se autu podarilo ujet. PS - On je to strach nahanejici zazitek i pro turisty v jinem aute, takze posledni na co mysli je, jestli maji kameru v dobrem uhlu

nemocna ( 15. ledna 2014 01:08 )

a ten kameraman no to je síla škoda mluvit, místo aby natáčel z auta na jedné straně tak přelézal z jedné na druhou a záběr je otřesný spíš video auta uvnitř, ke všemu se třepal jako by šel slon po něm, když to neumí tak at kameru nebere do ruk amatér

nemocna ( 15. ledna 2014 01:03 )

nenormální blázni můžou být štastní že vyvázli, ale proč zastřelili slona?? za nic nemohl, jen měl už dost že jej stále blízko pronásledovali a on se cítil ohrožený, dal jim najevo že se mu to nelíbí a poslouchat za zadkem vrčící motor auta ještě víc podráždíl, měli dodržet větší vzdálenost, ted k vůli nim byl zbytečně zabit tak krásný velký slon, měli by za něj pořádně zaplatit a zákaz vstupu na toto území, když se neumí chovat, škoda že je slon nenabral klem do pr..le, chudák je mrtvý...

kdoasi ( 14. ledna 2014 22:33 )

Taky nechápu,proč toho slona odstřelili...turisti jsou hovada a odprásknout měli je.

Zobrazit celou diskusi