Video „This is Prague, baby“, na kterém hraje dopravní policista v podloubí pražské filosofické fakulty skladbu River Flows in You od jihokorejského skladatele Yirumy, má na internetu více než milion shlédnutí. Tleská mu celý svět. Od vedení policie mu přesto hrozil trest a musel na kobereček.

„Nelze říct, že byl pokáraný. Při pohovoru mu nadřízený zdůraznil, že jeho pracovní náplň byla jiná a aby příště zvážil své jednání, že nemůže dělat vše, na co si vzpomene,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Myšlenky na policistovo trestání nakonec zcela utnul policejní šéf Martin Červíček. "Udělal pro dobré jméno policie možná víc, než já," řekl v České televizi.

Zloděje policie nepotrestá

Druhým hitem internetu je pražský taxikář, který okrádá turisty. Na toho však policie nemůže. „Je tu problém, protože v dnešní době nejsou akceptovány důkazy v podobě videa, takže bude problematické vše dokázat,“ řekl serveru lidovky.cz pražský radní Lukáš Manhart (TOP 09)

Jediné, co se tedy stalo, je, že šéf AAA Radiotaxi záznam prozkoumal, vyhodnotil a uznal, že je autentický. "Měli jsme zásadní pochybnosti o tom, jestli je video pravdivé, či není," uvedl jednatel společnosti Jiří Kvasnička. „Následně ale s pomocí kontroly ujeté trasy přes GPS vyšlo najevo, že záznam pravý je a že jízda byla skutečně předražená,“ dodal s tím šofér už pro jejich společnost nejezdí.

Video
Video se připravuje ...

Policista zpříjemnil den kolemjdoucím čtenář