Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fotil svou umírající ženu do poslední chvíle: Rakovina v deseti obrazech

Autor: ljš - 
2. prosince 2013
18:53

Jennifer a Angelo Merindo se do sebe zamilovali v roce 2005 a o dva roky později se vzali v newyorském Central Parku. Pak ale přišla zlá zpráva, Jennifer lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. V roce 2011 zemřela. Její těžký boj s nemocí, po celou dobu její manžel dokumentoval.

"Fotil jsem Jennifer pořád, ale teprve, když v dubnu 2010 začala její rakovina metastázovat, byl z toho najednou projekt," řekl Angelo v rozhovoru pro německý Bild. "Jak se objevily metastáze, příliš jsme nechápali, jak moc je to s Jen vážné. Náš život byl v područí lékařů, medikamentů a vedlejších účinků. Doufali jsme, že fotografie přinesou do prostředí, ve kterém jsme žili, nový vhled," vzpomíná.

Obrázky, které během Jennifeřina umírání vznikly, jsou plné strachu a bolesti, ale také bezmezné lásky a naděje. Angelo celý cyklus pojmenoval příznačně: Bitva, kterou jsme si nevybrali.

Pro Bild okomentoval deset ze stovek fotografií, které za uplynulé roky vytvořil. Podívat se na ně můžete v galerii.

e.44 ( 3. prosince 2013 18:22 )

Zkusím jí to poradit ale uvidí se co na to doktor. Zaprvé jak už jsem psala, každá změna může vyvolat další atak i když tohle by tak závažná změna zase snad nebyla a zadruhé je taky dost toho co je sice zdravé ale nesmí to jelikož se to nesnese s chemoškou nebo s jinejma lékama....

abvydavatelstvi ( 3. prosince 2013 14:17 )

Nevzdavej to .... jenom čerstvé potraviny a příroda pomůže...

zaviracispendlik ( 3. prosince 2013 11:06 )

chemoška vymlátí imunitní systém a ty pak můžeš skapat na obyčejnou rýmu

zaviracispendlik ( 3. prosince 2013 11:05 )

kozí mléko smrdí, podle toho, čím kozu krmíš

zaviracispendlik ( 3. prosince 2013 11:04 )

držím palce

Zobrazit celou diskusi