Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

První foto ženy, kterou 30 let drželi manželé jako otrokyni: Psala o pomoc, ale nikdo jí nevěřil!

Autor: shp - 
25. listopadu 2013
20:56

Celých třicet let byla vězněna v nejrůznějších domech po Londýně. Její věznitelé, tyranský manželský pár (oba 67), se často stěhovali, aby se vyhnuli podezření. Rosie (30) o svém pekle psala sousedům, ti jí však nic nevěřili, protože si mysleli, že je šílená.

Rosie byla minulý týden osvobozena ze svého tři dekády trvajícího vězení společně s dalšími otrokyněmi, Irkou (57) a Malajsijkou (69). Do domu dorazila policie poté, co žena z Irska volala o pomoc, protože nejstarší z otrokyň dostala mrtvici. To je z vězení v domě, který se nalézal v londýnském Brixtonu, konečně vysvobodilo.

Rosie napsala svému sousedovi Mariusi Feneckovi (26), který bydlel jen o dvě patra výše 500 dopisů, a zaslala sedm fotografií. Texty v dopisech byly zoufalé, poblázněné, zamilované, ale popisovaly i hrůzy, které Rosie musela prožívat. „Jsem tu uvězněna jako moucha v pavučině,“ psala terorizovaná žena.

Drží mě tu zlá a rasistická monstra

Mariusova (25) přítelkyně se cítila ohrožena dopisy, ale i se svým přítelem si myslela, že žena je blázen, protože frekvence dopisů byla šílená. Rosie ale prosila o pomoc a psala: „Drží mě tu zlá a rasistická monstra!“ Manželé tyrani jsou však již za mřížemi. Šlo o Inda a Tanzanku, kteří se do Velké Británie přistěhovali v 60. letech. Kdyby ale pláč o pomoc Rosie byl vyslyšen, mohly se otrokyně na svobodu dostat mnohem dříve.

kokrouc_1 ( 26. listopadu 2013 01:39 )

 No takze teto pani je 30 let (ty druhe dve jsou o 27 resp. 39 let starsi) a soucasne ji celych 30 let nedobrovolne drzeli doma. Tedy ji ukradli jako mimino nekomu (jelikoz na potomka páru indie-tanzanie nejak nevypada?). A jak pochytila ty bezny veci-napsat sousedovi "poblazneny zamilovany" dopis napr.? Kazdopadne desiva uvaha, kolik muze byt takovych chudaku uveznenych u ruznych cvoku? I u nás třeba? Spousta lidi ma na pozemku ruzne pristavky leckdy na cerno delane-kulny, pradelny, garaze (kde snad nikdy neparkovali) apod.-pak vzdycky vsichni okolo bydlici rikaji, ze si niceho divnyho nevsimli. Se na to vzdy prijde nahodne viz ta cvokarska parta Kateřina Maurerová-Barbora Škrlová nebo Josef Fritzl a nedavno ten latino-american..:-/

j_dc_cv ( 26. listopadu 2013 01:38 )

... s dalšími otrokyněmi, Irkou (57) a Malajsijkou (69). Fakt Malajsijkou??? Takže chlap z Malajsie je Malajsijec??? Ne, autore, není. Je to Malajec. Žena je Malajka. Tady fakt může být novinář úplně každý.

arcaben ( 25. listopadu 2013 21:53 )

První foto ženy,kterou 30let drželi....Nevím jak ostatní,ale já vidím maximálně tak pruhované triko a po 30letech vypadá dost zachovale...

Zobrazit celou diskusi