Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Česká televize sklopila uši: Přesouvá pořady z nenaladitelného Déčka zpět na ČT2!

Déčko je nová televizní stanice s pohádkami pro děti. Péčko podle Boučka by byla stanice s pohádkami pro dospělé.
Déčko je nová televizní stanice s pohádkami pro děti. Péčko podle Boučka by byla stanice s pohádkami pro dospělé.  (Autor: Blesk – Marek Pátek a archiv ČT)
Autor: ČTK, sch - 
5. září 2013
15:45

Měl to být pompézní start, místo nového programu ale lidé na svých obrazovkách vidí zrníčka! A právě kvůli tomu se Česká televize rozhodla z nenaladitelného Déčka přesunout některé pořady zpět na ČT2!

"Poté, co Česká televize vyhodnotila víkendové vysílání nových kanálů, vyplynulo, že některé domácnosti, přestože signál mají, programy ČT :D a ČT art zatím nenaladily," uvedla mluvčí Alžběta Plívová. Dočasný návrat na ČT2 se má týkat především oblíbeného pásma dětského vysílání v sobotu a v neděli mezi šestou a devátou hodinou ráno.

Diváci se čertí

Problémy s naladěním nového programu od soboty hlásila řada diváků, kteří zároveň zpochybňovali údaje o oznámeném pokrytí přes 80 procent obyvatel v pozemním digitálním vysílání. Podle České televize za problémy často stojí nepřipravené přijímače a antény.

Česká televize nové programy vysílá ve dvou regionálních sítích. Podle mluvčího Českého telekomunikačního úřadu Martina Drtiny dosahovalo začátkem srpna pokrytí těchto dvou regionálních sítí 75,9 procenta obyvatel.

zirafa ( 5. září 2013 21:18 )

... tvoje děti si určitě místo sledování televize čtou v encyklopediích, viď.....

kapka6 ( 5. září 2013 18:22 )

cele pozemní vysíláni, je pěkný byznys, hlavně aby se prodaly ty televizory co nemají mp4, Poláci na to vlítli hned a jsou zase vpředu jako za komunistu s nočními kiny atd. a ten obraz jde znát. jsme zase několik let za opicemi, techniku doma máme, ale stát nestíhá za naše poplatky

kapka6 ( 5. září 2013 18:16 )

ja jsem taky lhal ve školce

dzelo ( 5. září 2013 18:02 )

Pokaždé máte procenta pokrytí jinak-ještě jste se netrefili ani jednou stejně.To je tak když jedel lže tak druhý onak a skutečná pravda je velmi daleko.V tomto státě už lžou snad i děti ve školce to je něco strašného.Pro občany je ale důležité jedno-vysílání převážně nelze naladit a tak s tím něco udělejte a nežvaňte porád nesmysly.

tradesman ( 5. září 2013 17:19 )

 Na pozemním vysílání nejde,ale na satelitu bez problémů.

Zobrazit celou diskusi