Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuvěřitelné pohledy na slavná města: Skywalkerové vyšplhali i na chrám svatého Víta

Autor: geo - 
4. září 2013
06:14

Dva ruští mladíci Vitalij Raskarov (20) a Vadim Makhorov (24) spojili cestování s adrenalinovým sportem. Na nejslavnější budovy světa šplhají bez jištění. Doslova ze střech světa pořizují dech beroucí fotky. Během měsíční cesty po Evropě navštívili i Prahu.

Pro neuvěřitelné výhledy Vitalij a Vadim riskují život. „Jdeme za snem a vždy hledáme nová vysoká místa, kam se ještě nikdo nepodíval“ říká Raskalov.  Snaží se ale nikoho neohrozit a říkají, že to dělají sami pro sebe, ne pro popularitu.

Dubai i Paříž

Mladíky na facebooku překřtili jejich fanoušky na „skywalkery“ neboli nebeské chodce.  Začali s lezením doma v Rusku, postupně cestují po celém světě. Vylezli na pyramidy v Gíze, mrakodrapy v Honkongu, Shanghaji i Dubaji. Teď si udělali měsíční výlet po evropských metropolích a v každé vylezli na místní dominanty.

Honička s policií v Praze

Vitalij s Vadimem navštívili i Prahu. Zde vyšplhali na mosteckou věž, orloj i na střechu katedrály svatého Víta.  Obvykle lezou za úsvitu, aby se vyhnuli ochrance a policii. Na Pražském Hradě je ale čeští policisté chytili. „Stálo to za to“ píše Raskarov u fotografie v želízkách na svém facebooku.

pepazdp ( 4. září 2013 14:05 )

S vejškama zjevně problém nemaj, uměj se v nich i pohybovat, neriskujou tudíž víc než ženká trpící závratěma věšící záclony ze schůdků v druhym patře bez zajištění.

jetuslunicko ( 4. září 2013 09:25 )

nádherné fotky - nicméně , mám nevolno od žaludku jen co se na to dívám při představě, kde se právě oni nachází............... to je zdatná dávka odvahy, sportovního výkonu a hlavně štěstí takže šťastný směr větru a neuklouznout, nezaváhat, leckdy vteřina může být osudná. Fotky jsou opravdu super

tarot666 ( 4. září 2013 08:46 )

Tak hrdinové PČR zatknou dv akluky,kteří nikoho neohrožují,ale kdejakej magor,co chce spáchat sebevraždu,ohrožuje lidi, nakonec není ani zadržen

itartas ( 4. září 2013 08:16 )

Jeden neví jestli to mám obdivovat nebo kroutit hlavou nad hazardováním se životem. Ty fotky jsou ovšem jedinečné. Úplně jsem vedle. Nádhera!!!

Zobrazit celou diskusi