Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Odvážlivec, nebo pitomec? Muž vyšplhal na 76 metrů vysoký jeřáb a zavěsil se jednou rukou!

Autor: shp - 
7. června 2013
09:09

VIDEO: Šílenec, nebo mistr adrenalinu? Brit James Kingston natočil sám sebe, jak vylézá na 76 metrů vysoký jeřáb. Na samotném vrcholu se pak zavěsil na ramenu stavby dokonce jednou rukou.

Video natočil Kingston v britském Southamptonu. Celý výstup natočil s kamerou připevněnou k hrudi. Na některých místech ji ale umístil na jeřáb tak, aby kamera snímala jeho a zaznamenala tak nejpůsobivější okamžiky výstupu.

Nemohl jsem odolat

A proč zrovna jeřáb? „Vybral jsem si tento jeřáb kvůli tomu, jak je vysoký. Takto vysoké stavby v mém městě jsou velmi vzácné. Nemohl jsem minout příležitost vylézt nahoru a pořídit úžasné záběry,“ prohlásil Kingston.

Nahoru šplhal 20 minut

„Jeřáb je vysoký 76 metrů a široký 46 metrů. Zabralo mi okolo dvaceti minut pomalého šplhání, než jsem se dostal na vrchol,“ dodal. Muž, který zcela jistě závratěmi netrpí, toho ale určitě nelituje.

polsko ( 8. června 2013 17:36 )

Koukam ze o tomhle vite strasne hodne kdyz polovina z vas rika pitomec

pepazdp ( 7. června 2013 17:21 )

Nemusí. Chce. S jištěním to je o něčem úplně jiném. Pro někoho, kdo trpí závratí je větší hazard i mytí otevřeného okna ve stoje na židli v druhém patře než to co předvádí ten kluk, co zřejmě nemá o tom, co je závrať a strach z výšek ani šajn. Co se smrti po pádu z výšky týká, stačí k tomu kolikrát i pár metrů a stojí za tím většinou nešikovnost způsobená nejistotou ze strachu a závratí.

anna1234 ( 7. června 2013 14:14 )

..musí si odvahu trénovat tímhle způsobem? Bez jakékoli možné záchrany???? Pro mně to není cvičení odvahy a naprostý hazard.

pepazdp ( 7. června 2013 12:51 )

K čemu je takováhle odvaha dobrá? Pokud jí jenom trénuje, třeba právě takovýmhle způsobem, tak zdánlivě k ničemu. Ale takovýhle "cvoci" už zachránili třeba pár dětí, co někam vylezly, nikdo se tam za nima neodvážil a hrozilo, že spadnou než se dostaví profesionální záchrana.

japos22 ( 7. června 2013 12:01 )

Jedině mi vadí, že až jednou spadne, tak ten sajrajt musí uklidit druzí

Zobrazit celou diskusi