Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Egyptská policie zadržuje důkazy o smrti Moniky a Klárky. Co tají?

Proč zemřely Monika a Klárka zatím stále není jasné
Proč zemřely Monika a Klárka zatím stále není jasné  (Autor: Facebook/TV Nova)
20. srpna 2013
05:28

Jako na trní jsou moravskoslezští kriminalisté, kteří prověřují smrt Moniky a Klárky. Stále totiž nemají v rukou konkrétní výsledky pitev, které by je ve složitém případu mohly posunout dále. Spolupráce s egyptskou stranou má totiž řadu úskalí. A je v řadě případů na delší "lokte".

Vyšetřování smrti Moniky (†36) a její dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě probíhá nadále na dvou frontách. Egypťané kvůli své části vyšetřování nadále v zemi drží Petra K. (35), jemuž k propuštění nepomohla ani diplomatická nóta českého ministerstva zahraničí. Vedle toho však mají napilno i kriminalisté v Česku. Policie již provedla domovní prohlídku v karvinském bytě Petra K. a zkoumá např. i vzduch z bytu. Hledají možné jedy. Více vodítek by přitom mohly naskytnout výsledky pitvy, ale ty ještě nemá česká strana k dispozici.

„Dílčí výsledky pitev ještě nemáme, a tudíž ani nelze konstatovat, co bylo jasnou příčinou jejich smrti. Kriminalisté tak netrpělivě čekají na zprávu expertů z ústavu soudního lékařství. Nicméně v prověřování případu smrti obou turistek intenzivně pokračují,“ sdělila Blesku mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Kriminalisté nadále budou vyslýchat další svědky, mezi něž patří příbuzní, známí, spolupracovníci a sousedé. Také pátrají po tom, zda se jed mohl ocitnout v rukou Petra.

Ten je však nadále na egyptském hotelu. A v hledáčku egyptské policie jako důležitý svědek, ale i možný podezřelý. Egyptská policie si však nechává dílčí závěry z vyšetřování pro sebe. Potvrdila to v rozhovoru pro Blesk i mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Blesk: Komunikuje s vámi egyptská policie o případu?

Grohová: „Na vývoj kauzy se samozřejmě dotazujeme. Průběžné dílčí výsledky vyšetřování nám ale policie nesděluje, což je poměrně běžné.“

Blesk: Máte informace o výsledku pitvy?

Grohová: „Neznáme ho. Bylo nám sděleno, že bude trvat měsíc až měsíc a půl, než budou k dispozici.“

Blesk: Takže o tom, jak šetření pokračuje, zda už nevyloučili některou z vyšetřovacích verzí, například sebevraždu, nešťastnou náhodu apod., nevíte?

Grohová: „Nejsme účastníkem trestního řízení, a tak na získání takových informací nemáme nárok.“

_banderas ( 25. srpna 2013 04:10 )

měsíc čtu diskuze,s některými postřehy souhlasím,k té otravě chci vyjádřit vlastní zkušenost z otravy párkama,snědla jsem méně než manžel,postižená jsem byla dříve než on,nezvraceli jsme,neměli jsme průjem,zasáhla nás obrna pohybového aparátu,nemohli jsme chodit,po čtyřech jsme dolezli na lůžko ulehli jsme,nebyli jsme schopni mluvit,můj manžel blouznil,já vnímala a snažila jsem se synům popsat,co se stalo,vím jak obrovské úsilí mi dala tato komunikace,jak jsem se musela soustředit,abych řekla slovo a další slovo,můj muž vůbec žádné slovo,byli jsme úplně bezbraní,nemohli jsme chodit ani mluvit,byli jsme odkázaní na druhé,možná to tak měla Monika podobně s Klárkoou,proto se nemohly bránit,a kdyby,tak takový chlap v jejich oslabení si s nima udělá,co chce,může být i horečka s blouznění bez řeči a bez pohybu,totální bezbrannost,nám synové zavolali záchranku,nepřijeja,za 12 hod.jsme se probírali k životu,přežilí jsme

egyptanka ( 23. srpna 2013 16:49 )

Nevyšetří nic. Ani tady ani tam. Budou rádi,když přijdou na to,jakou látkou se otrávily a to bude všechno. Zbytečně tam Petra drží,páč ho nakonec stejně pustí.

maxipesfik ( 23. srpna 2013 05:14 )

 Fandamilan.Co jsi zač že tady nadavas cechum? Asi smradlavej menecenej morgos ne?

tatana111 ( 20. srpna 2013 22:58 )

proc tomu petrovi neudelal detektor lzi a vse by bylo vyresene

hulimihoukolen ( 20. srpna 2013 18:15 )

Jsi si spletl diskus, ne?

Zobrazit celou diskusi