Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policejní ochrana pro korunního svědka v kauze Rath: Jde Salačové o život?

Salačová požádala o policejní ochranu
Salačová požádala o policejní ochranu  (Autor: Blesk - Petr Novotný, ČTK)
Autor: sch - 
13. srpna 2013
08:04

Soud s poslancem Davidem Rathem začal minulý týden a zatím se toho příliš nestihlo. Jediný, kdo se přiznal ke korupci, je kladenská podnikatelka Ivana Salačová. A možná právě proto teď policie hlídá její dům! Je její život snad v ohrožení?

Hlavní líčení s exhejtmanem a poslancem Davidem Rathem začalo minulý týden po roce a čtvrt, co politik strávil ve vazbě. Konečně! U soudu se toho ale zatím příliš nestalo, dva dny řečnil jenom David Rath!

Ke korupci se ale přiznala kladenská podnikatelka a jednatelka stavební firmy Jana Salačová. Podle informací úterního Práva ji právě proto začala hlídat policie. Na její vlastní žádost prý postavili hlídku před její dům v Kladně.

Salačová už u soudu vypovídala, v pátek ale muselo být jednání přerušeno až do pondělí, protože se zhroutila a nemohla pokračovat dál. A to mělo za následek právě policejní ochranu.

Strach o rodinu

Salačová sice nemá žádné konkrétní podezření, přesto se bojí jak o sebe, tak o svoji rodinu. „Řešila jsem to a hovořila jsem i se státním zástupcem, kterému jsem řekla, že se obávám o svoji bezpečnost, a bylo mi sděleno, že se spojí s policejním orgánem,“ řekla podnikatelka Právu.

Ženská na zabití

Salačová se u soudu v pátek rozbrečela právě poté, když si na sociální síti přečetla nevhodný komentář, ve kterém se psalo, že je to "ženská na zabití".

anezat ( 14. srpna 2013 12:46 )

bukina ( 13. srpna 2013 12:42 )

Súhlasím s Vašim príspevkom, kradol a choval sa neskutočne arogantne. Jeho otec by musel v zahraničíním nesedí viacej ústavných činiteľov. robiť 100 rokov, aby nahanobil taký majetok, ako sa snaží nahovoriť ľuďom, že všetko čo našli bolo jeho. Vadí mi jedno, že s

bukina ( 13. srpna 2013 12:34 )

Nepochybujem, že sa táto banda nabalila z verejných financií. Žiaden zmanipulovaný proces, všetci do jedného sú vinní. Len sa čudujem pani Salačovej, že sa nebála a nežiadala o ochranu, keď sa zapojila do tohoto reťazca kradnutia!!!!! Vtedy sa nebála, keď si pakovala vrecká??????????

xxyy ( 13. srpna 2013 12:28 )

Z pohledu slušných lidí ona je z té party tou nejméně zavrženíhodnou, jelikož jako jediná se i přes nebezpečí, co jí a její rodině za to hrozí, rozhodla pomáhat spravedlnosti. Ostatní k tomu odvahu neměli ani při vidině vlastních úlev. Podle komentářů, co tady čtu, moc slušných lidí tu neni. Spíš jsou tu lidé fandící zbabělým zločincům.

xxyy ( 13. srpna 2013 12:23 )

Policejní ochrana se nedá platit ze svého a každý slušný člověk by měl být rád, že jí dostane aby mohla dopomoci k odlifrování do chládku těch, co si to nesporně zasloužej.

Zobrazit celou diskusi