Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý náčelník Páleník opustil věznici: Nic jsem neudělal, tvrdí po propuštění

Autor: ČTK, mokk - 
19. července 2013
12:07

Bývalý náčelník Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, který je obviněný v kauze Nagyová, po měsíci opustil vazební věznici v Olomouci. Roman Boček čeká stále na právníka, který jej má vyzvednout.

Bývalý náčelník Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, který je obviněný v kauze bývalé ředitelky kanceláře expremiéra Petra Nečase Jany Nagyové, dnes krátce před polednem po měsíci opustil vazební věznici v Olomouci. Páleník novinářům řekl, že zákon neporušil a u soudu chce očistit své jméno.

"Trvám na tom, že jsem nic nespáchal a nepřekročil jsem zákon. Věřím, že to dokážu a že očistím své jméno i jméno vojenského zpravodajství u řádného, nezávislého soudu," řekl po svém propuštění novinářům Páleník, který vazbu označil za nátlakovou a dodal:

"Zažil jsem už horší podmínky při svých výletech různě po světě ve prospěch tohoto státu," podotkl Páleník.

Propuštěna z vazby by dnes měla být také Nagyová a někdejší ministerský náměstek Roman Boček. Na svobodu se dostali díky verdiktu Krajského soudu v Ostravě, který vyhověl jejich stížnosti. Podle soudu už nehrozí, že by během pobytu na svobodě ovlivňovali svědky.

tosto ( 20. července 2013 11:46 )

Nej.soud mozno rozhodne, že ničeho se nedopustil, protože v době zadávání sledování manželky Nečase a koledů ,Páleník neměl na sobě uniformu a byl v civilu

itartas ( 20. července 2013 11:46 )

mnpv, enriko: je to fuška čoveče!

itartas ( 20. července 2013 11:45 )

enriko: tak to vždy fungovalo!

itartas ( 20. července 2013 11:44 )

mnpv:... někdo se pěkně zahojil, kdopak to asi tak může být?!

itartas ( 20. července 2013 11:43 )

sairaite: tak bys to udělal ty se svým sairaitem v hlavě!

Zobrazit celou diskusi