Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Peklo na zemi: Až 50 mrtvých při vlakovém neštěstí v Kanadě! Co mohlo za tragéii?

Autor: simao, ČTK - 
11. července 2013
08:01

Dvacet těl již našli, dalších třicet lidí stále vyšetřovatelé velké vlakové tragédie pohřešují. Podle všeho však budou mrtví. A bilance víkendového ohnivého pekla na železnici v Kanadě e hrůznější a hrůznější. Za nehodu, při které vybuchly cisterny s olejem, přitom patrně mohla obsluha vlaku, která soupravu špatně zabrzdila!

Konečná bilance obětí výbuchu vlakové soupravy u kanadského městečka Lac-Megantic se bude pohybovat až do 50 mrtvých. Oznámily to kanadské úřady rodinám pohřešovaných poté, co záchranáři našli 20 mrtvých a po třiceti lidech stále pátrají. Jejich šance na přežití jsou však již minimální.

Příčina nehody? Patrně lidské pochybení

K mohutné explozi došlo v sobotu poté, co nákladní vlak se 73 cisternami s ropou vykolejil.

Uvolnily se mu brzdy a spekulovalo se o technické závadě. Jenže nakonec to vypadá, že na vině bude lidské pochybení. Vyšetřovatelé se podle agentury AP stále více přiklánějí k tomu, že selhala obsluha vlaku, která odstavenou soupravu špatně zabrzdila a zavinila tak neštěstí.

Strojvůdce, který měl vlak na starost, byl již postaven mimo službu a je pod policejním dozorem, prozradil šéf železniční společnosti Edward Burkhardt.

Obří požár způsobil výbuch několika vykolejených cisteren. Výbuch zdemoloval i přilehlé domy a další desítky budov. Hasičům se plameny podařilo uhasit až v noci na pondělí.

marie60 ( 11. července 2013 10:43 )

 To fakt muselo být peklisko. Chudáci lidi.

Zobrazit celou diskusi