Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Profesorka si pořídila 20 koček, sama močí do kbelíku: Byt je plný smradu, bordelu a výkalů!

Autor: Kateřina Moravcová - 
3. července 2013
07:41

Nesnesitelné! Život obyvatelům činžáku v centru Karlových Varů znepříjemňuje jedna z nájemnic. Ta si z bytu udělala  skládku, žije ve výkalech, v nepořádku. Po domě se line nesnesitelný zápach. Stížnosti sousedů skončily u soudu. Zatím marně.

Paní Jarmila (73) žije v domě přes 40 let. Bývalá profesorka výtvarného umění si před několika lety do bytu nastěhovala asi 20 koček. Nyní je její byt plný výkalů, plísně, špíny a harampádí.

„Nepoužívá vodu. Nemá záchod. Takže potřebu vykonává do kýble, který pak vylévá před domem. Všechen puch se z jejího bytu line po celém domě, tohle se nedá vydržet,“ říká soused Miloslav Németh (34). Ten se také rozhodl proti problémové nájemnici bojovat. „Skončili jsme u soudu. Jenže hygiena neumí zápach změřit a na tom vše ztroskotalo. Za soudní výlohy a vše kolem jsem zaplatil 40 tisíc a je to k ničemu. Nemůžeme ji vystěhovat,“ dodává rozezlený Németh.

Hra se životy

Problémová nájemnice si zahrává nejen s jejich životy, ale i s tím svým. Její podlaha je nakažená dřevokaznou houbou, která je škodlivá a navíc hrozí se propadne. Obyvatele se děsí, aby vše nakonec nedopadlo tak tragicky jako ve Frenštátě pod Radhoštěm. „Nevíte, co se těmto lidem honí v hlavě. Obavy proto máme,“ dodává soused.

Video  Byt bývalé profesorky je plný bordelu, koček, smradu a výkalů  - Blesk - Kateřina Moravcová
Video se připravuje ...

Co radí právník

Udělejte si domovní řád. Společenství vlastníků by si mělo určit pravidla bydlení a domovní řád vyvěsit nebo s ním seznámit problémového nájemníka. Nájemníkovi, který nerespektuje pravidla, doporučujeme poslat výzvy s porušováním společného soužití, případně mu rovnou pošlete výpověď z nájmu. Obraťte se na policii, argumentujte přestupkovým zákonem 200/99. Obraťte se na soud s žalobou bytové náhrady nebo o vyklizení.

JUDr. Michaela Kubsová, Karlovy Vary

manolla1 ( 3. července 2013 18:30 )

Čemu, nebo komu by pomohlo dát duševně nemocnému člověku přes hubu ... nic by se tím nevyřešilo, ba naopak mydlit nemocného člověka, mi nepřijde fér! Vyřešit se tyto věci můžou jiným způsobem!

baronessa ( 3. července 2013 12:54 )

hele, vypadá to, že se o prázdninách nudíš. co takhle vynést aspoň smetí?? Přečti si, co píšeš a sám si zajdeš k lékaři.

baronessa ( 3. července 2013 12:50 )

třeba byl na donášení ručníku vycvičený, proč by to nemohla být pravda?

baronessa ( 3. července 2013 12:47 )

podle tvých reakcí nejsi v pořádku ani ty.

baronessa ( 3. července 2013 12:46 )

Radím toto: paní zjevně nestačí ani sama na sebe. Je tedy důvodné podezření, že v bytě dochází k týrání zvířat. Oznámit její chování a situaci v níž se nachází Spolku na ochranu zvířat nebo nejbližšímu útulku. Kočky jí vzít, nechat nanejvýš jednu, ale napřed důkladně prověřit podmínky k chovu. A jak je možné, že s ní nikdo nepohne? Pokud vylévá exkrementy na veřejné prostranství, ohrožuje okolí. To je pro hygienika. Nezdá se mi, že byly vyčerpány všecky možnosti. Paní je nemocná, to je jasné, takže musí zasáhnout okolí - pokud nemá vlastní rodinu.

Zobrazit celou diskusi