Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zlí jazykové našeptávali: Verdikt pro Bártu a Škárku nebyl z mé hlavy, zlobí se soudce

Soudce Šott se zlobí, že mu verdikt nad Bártou a Škárkou našeptal nadřízený soud
Soudce Šott se zlobí, že mu verdikt nad Bártou a Škárkou našeptal nadřízený soud  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch - 
1. července 2013
11:04

Ten dělá to a ten zas tohle. Písnička z pohádky se přesně hodí na situaci, která vznikla při řešení korupce Víta Bárty a jeho kamaráda z Věcí veřejných Jaroslava Škárky. Protože zatímco je jeden soud odsoudil, druhý je osvobodil. A nejabsurdnější na tom je, že verdikt musel vyslovit soud první a pěkně si tak protiřečit. A to se soudci nelíbí!

Pravá ruka neví, co dělá levá? Nebo to vědět nechce? Nebo jak si člověk má vysvětlit případ, kvůli kterému soudce Obvodního soudu pro Prahu 5 Jan Šott musel podat stížnost samotnému ministru spravedlnosti Pavlu Blažkovi?

Šott si podle pondělního Práva stěžuje, že jim (Obvodnímu soudu pro Prahu 5) nadiktoval verdikt Městský soud v Praze. Zatímco Šott Bártu odsoudil za podplácení k podmínce a Škárku za podvod k tříletému vězení, městský soud tento verdikt zrušil a ještě Šottovi nařídil, aby rozsudek vynesl znovu on.

„Lze jen stěží porozumět, co míní odvolací soud, když fakticky cestou uplatnění svého závazného právního názoru donutí soud I. stupně vyhlásit rozhodnutí, které učinil sám,“ zlobí se Šott v rozhovoru pro Právo.

Šott ale není jediný, kdo si na sporný proces stěžuje. Dovolání k Nejvyššímu soudu podal i nejvyšší státní zástupce Zeman. Ten upozorňuje na nesprávné právní hodnocení skutků Bárty a Škárky.

satanklaus ( 1. července 2013 12:50 )

Nebejt ty blb, věděl bys, že tohle byla nestandardně řešená situace a nešlo o souhlas nebo nesouhlas, ale podle toho, co ten soudce teď kecá, šlo o protizákonné jednání, tudíž o něco, co je podstatně závažnější a tím, že to teď tendenčně vytáh, vlastně se přiznal k spoluúčasti na trestném činu. Srovnáváš nesrovnatelný, asi proto, že sám seš lempl co ničemu nerozumí a tak má problém někde sehnat flek, tudíž musí lézt šéfovi do řiti, aby neskončil na ulici a nechcíp hlady.

itartas ( 1. července 2013 12:48 )

...a o tom to je, nevěřím naší justici ani co by se za nehet vlezlo. Je to banda, která soudí jak je potřeba, když je třeba udělají z vás zločince nebo naopak. Spravedlnosti se člověk nedovolá, hnus třepe kurníkem!!!!!

yesman333 ( 1. července 2013 12:11 )

Kdyby vy jste nebyl blb, pochopil by jste, že kdyby pokaždé kdo nesouhlasí dal výpověď, bylo by hromada volných míst pro lemply jako jste třeba vy.

satanklaus ( 1. července 2013 11:47 )

Kdyby byl pan soudce charakter, rozhodnutí soudu prvního stupně by nevyhlásil, když ho považoval za rozhodnutí v rozporu se zákonem a dal by raděj třeba výpověď. Neudělal to. Že by kvůli prachům a teplýmu místečku? Tak ať teď drží hubu. Je stejnej jako soudce, co mu to nařídil.

namoroman ( 1. července 2013 11:31 )

brsa A Bárta si moc vyskakoval

Zobrazit celou diskusi