Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Toto jsou Slováci zatčení kvůli špionáži: Chtěli létat vysoko, skončili v base!

Autor: shp - 
30. června 2013
15:58

Toto jsou tváře Slováků, kteří byli zatčeni v Íránu kvůli špionáži! Jejich přátelé a známí přitom shodně tvrdí, že do země odletěli jenom kvůli paraglidingu.

„Patří k mým dobrým přátelům, naposledy jsem byl s nimi před měsícem v Popradě,“ řekl Novému Času jejich kamarád Igor. Začátkem května do Íránu odcestovaly dvě skupinky paraglidistů, informovali na tom dokonce na svých stránkách.

V base jsou za focení vojenských objektů

Osm nadšenců, kterým šéfoval Dalibor Krupka (29), poté v zemi zatkli a měli je obvinit ze špionáže. Informaci o počtu obviněných potvrdilo slovenské ministerstvo zahraničních věcí. Ze vzduchu měli fotit i vojenské objekty, za což skončili za mřížemi.

Setkal se s nimi konzul

Podle ministra zahraničních věcí Miroslava Lajčáka jsou živí a zdraví. Jsem prakticky v každodenním kontaktu s íránskými partneray, ministerstvem zahraničních věcí. Podařilo se nám dosáhnout toho, že náš konzul se s nimi setkal,“ řekl šéf slovenské diplomacie.

lillyli ( 1. července 2013 17:23 )

Doporuč, prosím! Ráda bych si něco o této zemi přečetla. Dík

lillyli ( 1. července 2013 17:21 )

Nejsem odborník, ale do Íránu bych se ráda podívala, tak si o té zemi čtu. A v názoru, že se tady nemám s nikým handrkovat, se vzácně tvůj názor shoduje s mojí rodinou.

lillyli ( 1. července 2013 17:18 )

Když unesli Hanku a Tonku byl zde na Blesku chat s bezpečnostním expertem..jedna otážka zněla: Mohu se vypravit do Íránu ...Teheránu... s českou ck, není to nebezpečné? A Šándor odpověděl, že Írán je naprosto bezpečný v místech, kam jezdí obvykle turisti a sám tam nedávno jako turista byl. Já cestování nepovažuju za hlupáctví v žádném případě a vaše názory tady hraničí s hromadnou fóbií a hysterií.

odol ( 1. července 2013 16:32 )

100% pravdivé

gogo ( 1. července 2013 11:04 )

Klidně se vyjádřím. Nehaněl jsem tuto zemi. Naopak si ji velice vážím. Ale za současné politické i vojenské situace uvnitř této země, ale hlavně okolo ní, považuji tento druh turismu v Iránu za hlupáctví. Toto je diskuze a toto je můj názor. S cestopisem to nemá vůbec nic společného..

Zobrazit celou diskusi