Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední rozloučení s popraveným horolezcem: Táta si přál rozprášit popel z Gerlachu

Peter Šperka si přál, aby byl jeho popel po smrti rozprášený z Gerlachovského štítu
Peter Šperka si přál, aby byl jeho popel po smrti rozprášený z Gerlachovského štítu  (Autor: Profimedia.cz)
28. června 2013
10:27

Slovenský horolezec Peter Šperka (†57) popravený v Pákistánu byl neodmyslitelně spjatý s Vysokými Tatrami. Na místě, které nade vše miloval, zůstane navěky.

 

Horolezec, kterého pod Nanga Parbatem v severním Pákistánu zavraždili islámští radikálové, si přál, aby byl po smrti jeho popel rozprášený z Gerlachovského štítu.

„S tímto nápadem přišla naše vnučka a Peterova dcera Jana. Podle ní několikrát zmiňoval, že kdyby se mu něco stalo, tak si přeje, aby byl popel rozprášený z nejvyšší hory Tater,“ řekla Novému Času horolezcova matka Tamara Šperková.

S tímto plánem souhlasí i Janina sestra Diana, která se v Rakousku provdala za Afghánce a přijala muslimskou víru. „Otec byl na Gerlachu asi pětsetkrát. Myslím si, že by bylo vhodné tímto způsobem projevit jeho úctu k horám. Podle mě by souhlasil,“ uvedla Diana.

phantomas ( 28. června 2013 12:06 )

Fortine, ty jsi opravdu takový debil, nebo to jenom hraješ? Neměli tví rodiče před svatbou stejné příjmení? To by mnohé vysvětlovalo.

tempe ( 28. června 2013 11:02 )

Fortin: Pokud si myslíš,že jsi napsal ,něco zábavného,nebo chytrého,tak se hluboce mýlíš.Mám vážné,obavy,že zda jsi dostal do vínku nějaký mozek.O rozumu,se raději vůbev ani nezmiňuji.

Zobrazit celou diskusi