Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenec ve sporťáku zabil řidiče v protisměru: Nic tak strašného jsme neviděli, říkají hasiči

Autor: psch, hof - 
12. června 2013
14:19

Bílá kola, počmáraná tuningová oktávka, vysoká rychlost a nebezpečná jízda! Toho všeho následek – jeden mrtvý! Hasiči říkají, že dlouho nic takhle hrozného neviděli!

Klasický scénář tragické nehody. Pětadvacetiletý mladík má hodně koní pod kapotou a málo rozumu. Když se tyto tři faktory zkombinují, má to tragické následky. Jako v případě nehody u Třeboně na Českobudějovicku.

Vytuněná Škoda Octavia WRC s bílými koly a závodními samolepkami se řítila asi 135kilometrovou rychlostí přes nepřehledný horizont v protisměru, když její řidič předjížděl auto, ve kterém jela rodina s dětmi.

Pětadvacetiletý „pilot“ nejspíš nezvládl řízení, bokem narazil do auta, které zrovna předjížděl a poslal ho do příkopu. „Následně se odrazil a čelně se srazil s citroenem. Jeho řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem," řekla Blesku mluvčí policie Hana Millerová.

Nejtragičtější nehoda roku

Podobných nehod na jihu Čech naštěstí příliš není, tahle se řadí mezi ty nejtragičtější. "Bylo to strašné, ten člověk skoro neměl hlavu a mozek byl rozstříknutý na čelním skle i po kabině. Byl to masakr, který jsme dlouho neviděli," prozradil jeden z hasičů, který byl na místě.

"Mrtvého řidiče několik desítek minut vyprošťovali hasiči ze zdemolovaného vozidla, než se jim tělo podařilo vyndat," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Řidič závoďáku přežil jen tak tak

Řidič byl letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích. "Policisté na místě nemohli udělat podezřelému řidiči zkoušku na alkohol, kvůli jeho zraněním, ale následně mu odebrali krev. Z té by se mělo zjistit, zda nebyl například pod vlivem návykových látek," dodala Millerová.

Řidiče, který nehodu zavinil, čeká, až se dostane z nemocnice soud a zřejmě vězení za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti a za obecné ohrožení.

canicekl ( 15. června 2013 00:31 )

A ještě zvláštnější je že v tom místě se během dvou dnů staly čtyři nehody a tahle, ač byla nejkritičtější, nebylo první ani poslední.

canicekl ( 15. června 2013 00:29 )

Už mě to vážně rozčiluje. Už jste se někdo zamyslel nad tím že to nemuselo být tak jak všichni novináři píší. Takže za to že to auto bylo pomalované a řidiči bylo 25 si hned všichni myslí že tam letěl jako kráva a předjížděl. Co když to bylo trošku jinak... Nevim kdo z vás to místo zná, ale podle toho co bylo napsané ve všech článcích a jak to místo vypadá, tak to tak trošku nesedí.. Zamyslete se, než někoho úplně odsoudíte.

domi2206 ( 13. června 2013 09:26 )

je smutné, že pre takéhoto idiota a hazardéra opäť raz vyhasol nevinný ľudský život...

tuba24 ( 12. června 2013 17:35 )

jaka nedbalost? Omylom siel 130? Omylom predbiehal na neprehladom useku? Ja by som to kvalifikoval ako umyselna vrazda. Dobre vedel co robi

marmat ( 12. června 2013 16:52 )

TOJE VE VÝSLEDKU ALE ÚPLNĚ ŠUMÁK

Zobrazit celou diskusi