Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný příběh, který zná celý svět: Zach Sobiech (†18) prohrál po 4 letech boj s rakovinou

Zach Sobiech (†18) prohrál po čtyřech letech boj s rakovinou
Zach Sobiech (†18) prohrál po čtyřech letech boj s rakovinou  (Autor: reprofoto youtube.com)
Autor: psch - 
24. května 2013
21:33

Zach Sobiech. Pro mnohé symbol statečnosti, odvahy a odhodlání. Čtyři roky bojoval se zákeřnou rakovinou, teď ale svůj životní zápas prohrál. Před několika dny zemřel. Se svými kamarády se rozloučil dojemným klipem.

Člověk, který měl někdy co do činění s rakovinou, ať už u sebe, či u svých blízkých i vzdálených kamarádů, ví, jak člověku zůstane v srdci takové životní období. Ti, kterým vzala rakovina jejich blízké, vědí, jak moc je potřeba pozitivní energie. A právě tu Zach rozdával, kde mohl.

Jeho příběh obletěl celý svět, spoustu očí zvlhčily slzy dojetí. Zach Sobiech (†18) se v roce 2009, když mu bylo 14 let, dozvěděl, že má rakovinu kostí. Podstoupil mnoho chemoterapií a dalších léčebných metod, zpráva, která přišla, byla ale zdrcující. Už se neuzdraví.

Pár měsíců života

Koncem roku 2012 se dozvěděl, že mu zbývá pár měsíců života. Rozhodl se, že se se svými přáteli rozloučí písní. Ve studiu natočil klip s názvem Clouds (Oblaka), který věnoval své přítelkyni. Dnes má 5,5 milionu zhlédnutí.

Zach oslavil 18. narozeniny 3. května a poslední dny prožil v objetí svých milovaných. Tak, jak mu bylo blízké a tak, jak uměl. Do poslední chvíle rozdával úsměvy, radost a lásku. A to má být jeho odkazem. Výnos z prodeje alba, v němž je i píseň Clouds, jde na pomoc dětem, které trpí rakovinou.

Clouds

Mladík v písni zpívá: „A půjdeme nahoru, nahoru, nahoru, ale já půjdu ještě o kousek výše, protože pohled odsud je krásnější. Až tam nahoře, moje drahá. Už to nebude dlouho trvat, už to nebude dlouho trvat.“

Mé poslední dny

Dvaadvacetiminutový klip zachycuje poslední dny Zachova života. Je vidět, jak chodí do školy, jak se baví s přáteli, jak tráví čas s rodinou. Pozornost věnuje i svojí dívce. „Hrozně moc ji miluji a rád bych si ji vzal. Ale vím, že to nemá cenu, když mám za chvíli umřít,“ říká v klipu.

burgermiky ( 25. května 2013 12:08 )

Franta má ale pravdu, chce to jen víc se o těchto věcech informovat.

burgermiky ( 25. května 2013 12:07 )

Není to úplně pravda. Viděla jsem dokument o pánovi, který měl metastáze. Podstoupil půst o 42 dnech a rakovina ustoupila. Pán měl 62 let, když onemocněl a byl bez šance. Dneska mu je 72 let a užívá si života. Zároveň změnil stravování a je vegetariánem.

burgermiky ( 25. května 2013 12:04 )

už jsem četla o x případech,jak utekli hrobníkovi z lopaty jen díky zázračné surové stravě a půstech. Škoda mladého života.

franta43 ( 25. května 2013 11:37 )

jakýkoliv nádor. i zhoubný vyléčíš správným jídlem.

majojo ( 25. května 2013 10:54 )

Chce se mi brečdet, protože odešel mladý člověk, smát se, protože byl až do posledních chvil pozitivně naladěn - no a usmívat se, protože už je mu dobře. R.I.P.

Zobrazit celou diskusi