Prague food festival dnes začíná! Šéfkuchaři lákají na: Mladého štíra a dortík ovoněný borovicí!
Milovníci dobrého a kolikrát i opravdu netradičního jídla dávejte pozor! Už dnes začíná Prague Food Festival, který potrvá až do neděle. A na co se letos můžete těšit? Například si můžete pochutnat na 42 dní stařeným nízkým roštěnci z plemene česká stračna, dortík ovoněný borovicí a zakousnout k tomu můžete mladého štíra!
Co určitě ochutnat:
- 42 dní stařený nízký roštěnec z plemene česká kachna (10 G, 250 korun)
- Éclair, lehký dezert z odpalovaného těsta plněný krémem pocházející z Francie 19. století a dříve nazývaný jako „petite duchesse“ neboli malá vévodkyně (2G, 50 korun)
- dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem (3 G, 75 korun)
- křupavá humří jarní rolka podávaná se salátkem z mořských řas (5 G, 125 korun)
- makronky od michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse (2G, 50 korun)
- mladý štír s rukolovým salátkem (8 G, 200 korun)
Nejlepší šéfkuchaři vaří za lidovky
Michelinový šéfkuchař Roman Paulus, Ondřej Slanina z Chateu St. Havel, Jan Horký z Francouzské restaurace Art Nouveau, či například známý Jiří Štift… To je pouze část šéfkuchařů, kteří se předvedou na festivalu. A za kolik můžete jejich pokrmy ochutnat? Vstupenku seženete na místě za 450 korun (zahrnuje 200 Kč vstup + 250 Kč balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku = 1 Grand je v hodnotě 25 korun).
Koupit si můžete nejlepší marmeládu na světě!
Porota světové soutěže Worlds Marmalade Awards 2013 rozhodla, že nejlepší marmeládu na světě dělá Blanka Milfaitová, která bydlí na samotě v Novohradských horách. Její citronová marmeláda získala dvojitou zlatou medaili na této prestižní soutěži. A její domácí pochutiny si můžete zakoupit i na festivalu.
Ceny:
- Mandarinková marmeláda s levandulí (160g) 6G (150 korun)
- Citrónová marmeláda (250g) 9G (225 korun)
- Hrušková povidla (250 g) 8G (200 korun)
- Borůvkový sirup s medem a bourbonem (0,28l) 9G (225 korun)
Hermelín & Tvarůžková cukrárna
Jen pro tento festival se rozhodli sedlčanští sýraři vytvořit speciální typ Hermelínu, který si zde budou moci lidé zakoupit. A pokud by to sýrovým milovníkům nestačilo, mohou se jít podívat ještě do speciální tvarůžkové cukrárny, která bude nabízet například slané kremrole (1 G, 25 korun) či štrúdl z tvarůžkového těsta (1 G. 25 korun).
Jaké restaurace budou zastoupeny?
- AMBIENTE BRASILEIRO
- BUDDHA-BAR
- ČESTR
- FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU
- CHATEAU MCELY
- CHATEAU ST. HAVEL
- LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI
- MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA
- RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE
- U EMY DESTINNOVÉ
- YASMIN, NOODLES
cist Blezg to je jako hrat sudoku