Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

J. X. Doležal o kauze Putna: Lepší buzna než notor! A vydal se demonstrovat

J. X. Doležal se vyjádřil ke kauze jmenování akademika Putny profesorem
J. X. Doležal se vyjádřil ke kauze jmenování akademika Putny profesorem  (Autor: Archiv Blesku, Facebook)
Autor: simao, ČTK - 
23. května 2013
16:27

Před Pražským hradem je dnes opět rušno. V souvislosti s kauzou jmenování Martina C. Putny profesorem se zde bude demonstrovat. Do ulic se přitom vydal i Jiří X. Doležal. Vybavený výmluvným transparentem "Lepší buzna než notor".

Redaktor Reflexu Doležal tak reaguje na to, že se akademik Martin C. Putna znelíbil prezidentu Zemanovi. Hlava státu však nakonec couvla, Putnu profesorem jmenuje. Ale pouze na papíře, ruku, ani dekret mu osobně nepodá. 

J.X.D.: Notor Zeman se Putny štítí!

"Znovu zdůrazním, že si této osoby absolutně nevážím," sdělil včera Zeman. A tak Putnovi předá dekret zemanův "náhradník", ministr školství Petr fiala, který by měl být do budoucna jmenování profesorů na starost.

Řada lidí však Zemanovo jednání považuje za nedůstojné. "Všeobecně přijatelný kompromis kolem jmenování Martina C. Putny profesorem, který představil Miloš Zeman, je bez přehánění nechutnost. Pan prezident podlehl tlaku široké veřejnosti a Putnu profesorem jmenuje. Ale ne osobně. Asi se ho, buz****ta hnusnýho, pro tu jeho okázalou homosexualitu štítí," napsal ve svém komentáři J.X. Doležal.

Prezidenta Zemana pak Doležal označuje za mstivého notora, za kterého se hluboce stydí, literárního historika a kritika Putnu za význačného intelektuála a vědce.

Putna: Boj o akademické svobody nekončí

Martin C. Putna Zemanův ústupek okomentoval slovy, že jeho kauza končí, ale boj o akademické svobody přetrvává. "Nekončí to, že vědci a aktivisté budou manipulováni, zdržováni, ohrožováni ve svých občanských postojích. Toto se bude dít i nadále. V mém případě - zdá se - pokus o takovéto zadržení nevyšel," uvedl Putna ve svém prohlášení.

Právě kvůli tomu se dnes chystá demonstrace před Pražským hradem. Podle organizátora protestu a předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky Zeman zpochybnil autonomii vysokých škol. Na Facebooku se Liška pozastavil nad tím, že ostatní kandidáti na profesuru mají dostat diplom od prezidenta a Putna od ministra "na hanbě".

recus ( 30. ledna 2015 19:58 )

J.X.Doležal a buzna Putna, telo.ši stop ! Žijte si spolu, kalhoty dolů, nám dejte konečně už pokoj, hrajte si na ten svůj "hoboj" !

recus ( 30. ledna 2015 19:50 )

J.X. Doležal je prý násoska, tak nevím, zda má jasnou hlavu, když stále blábolí nesmysly.

karel ( 5. června 2013 17:15 )

Ten feťák smí volně pobíhat bez košíku?

versutus ( 24. května 2013 10:52 )

Proč do toho mícháš nějaké pravdoláskařství? Jsi vážně imbecil!

krupan10 ( 24. května 2013 10:40 )

jsem rád, že jste tuto informaci napsal. Americký tisk před volbama uveřejnil, ze se Zeman jako jediný politik prokazatelně nikdy neobohatil. Je to slušný člověk, má u mě plus.

Zobrazit celou diskusi