Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krkavčí rodiče: Čtyři malé holčičky nechali hladovět v mrazu a špíně!

Autor: Čas.sk, šim - 
3. května 2013
12:42

Horší život než ve středověku! V otřesných podmínkách žily čtyři malé sestřičky (1, 3, 5 a 6) na jižním Slovensku. Nezodpovědní rodiče je nechali v mrazu a nepředstavitelné špíně hladovět a živořit. Dívenky zachránila policie.

Marianku (6), Barborku (5), Timejku (3) a Moniku (1) jejich rodiče opustili, protože šli údajně hledat podnájem. Na tu dobu je umístili k jejich tetě, u které žily v žalostných podmínkách.

O dcery své neteře se starala Anastázia Šutková (58), která přiznala, že to nezvládala. „Nejmladší potřebovala ještě kojit, což jsem jí já dát nemohla. Občas jsem jim dala nějaký chleba, ale jednou jsem je našla, jak jedí syrové brambory, ze kterých jim bylo zle. Neměla jsem čím topit, protože jejich věčně opilí rodiče všechno dřevo spálili,“ vypověděla zoufalá žena.

Záchrana pak přišla až v podobě dvou policistů. „Z domu jsme slyšeli hrozivý dětský pláč. Když jsme přišli dovnitř, všude po místnosti byly výkaly. Děvčátka byla zavšivená a hladová. Neměla co jíst,“ popsal hrůzu, kterou v domě viděl, zasahující policista Erik Levák (29), který s kolegou holčičky zachránil před záhubou ve špíně.

Muži okamžitě zavolali záchranku, aby malé holčičky odvezla k ošetření do nemocnice. S lékaři současně přijeli také pracovníci sociálky, která okamžitě zařídila umístění dívenek do dětského domova.

Případem rodičů se bude zabývat soud. Pokud jim bude prokázána vina, hrozí jim až 6 let vězení.

zelena.karkulka ( 3. května 2013 21:10 )

zelena.karkulka ( 3. května 2013 21:10 )

Ta teta je taky dobrej ,,případ,,-co takhle koupit Sunar místo kojení?Ale to asi nevymyslela.Mohla je přece umístit do dětského domova.

hiawatha ( 3. května 2013 17:48 )

V jinych statech socialne slabi rodice nedostavaji do rukou penize, ale kupony na jidlo, na topeni a elektrinu. Sice se s tim da taky kseftovat, ale neni to vubec jednoduche, protoze pri pouziti techto kuponu se dotycny musi prokazat prukazem totoznosti pri placeni. Pokud by se prislo na to, ze s tim rodina kseftuje, tak jim jsou davky odebrany a dotycny je potrestan. Takze socialne slabsi rodiny dostanou takovou "kreditni kartu", se kterou plati, ale alkohol, cigarety, ale ani cistici prostredky nebo kosmetiku za to urcite neporidi. Tohle by se melo zavest i u nas ci na Slovensku a ty davky by se pak nerozfrcavaly za chlast a drogy.

xsirax ( 3. května 2013 17:36 )

Tahle lůza by měla chodit povinně na sterilizaci aby se to nemnožilo jak vši.

zlobit ( 3. května 2013 15:13 )

Tyto ženy by měli v okamžiku narození zašít.

Zobrazit celou diskusi