Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jiřina (45) drží hladovku kvůli žalobě na Klause: Děti o ni mají strach, 10 dní nejedla

Jiřina Sýkorová drží hladovku za bývalého prezidenta Václava Klause kvůli žalobě za vlastizradu
Jiřina Sýkorová drží hladovku za bývalého prezidenta Václava Klause kvůli žalobě za vlastizradu  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
9. března 2013
17:09

Už je to deset dní, co invalidní důchodkyně Jiřina Sýkorová (45) z Třebíče drží hladovku! Důvod? Žaloba na exprezidenta Václava Klause za vlastizradu. Jiřina požaduje, aby ji senátoři stáhli. Už 10 dní nejedla, její děti o ni mají strach.

Invalidní důchodkyně paní Jiřina drží přísnou hladovku na protest proti rozhodnutí horní komory Parlamentu, která podala žalobu pro velezradu na dnes již bývalou hlavu státu Václava Klause. Žádá po senátorech okamžité stažení této žaloby. Za Václava Klause je prý ochotna hladovkou položit život.

„Od té doby co jste psali o mých požadavcích, se mě nikdo z politiků už neozval,“ řekla v sobotu Blesku stále odhodlaná žena. Zatím se prý stále cítí dobře. V telefonu bylo slyšet, že o něco více zadýchává.

Desátý den její hladovky, kdy pila pouze bylinné čaje a doposud jednou denně praktikovala i vodu s vymačkaným citronem, se rozhodla pro změnu svého „jídelníčku“.

„Moji dva synové o mě mají obavy a tak po konzultaci s odborníky, mě přesvědčili, abych citron střídala s vymačkanou zeleninovou šťávou. Prý, aby to nebylo vitaminově tak jednostranné. Na počet kalorií to vychází úplně stejně,“ zdůrazňuje hladovkářka.

Ta je nyní trochu smutná z toho, že někteří lidé se v různých diskuzích na internetu posmívají její tloušťce.

„Věřte, že ještě loni na podzim jsem taková kulička nebyla. Ráda jim to vysvětlím,“ vzkazovala prostřednictvím Blesku paní Jiřina.

ad-ga ( 10. března 2013 16:23 )

Důchodkyně !však má z čeho shazovat. a na co má důchod? asi na hlavu

zadnice ( 10. března 2013 10:52 )

Tak polož za Klause život a dej nám pokoj.

krupan10 ( 10. března 2013 10:15 )

doktorka camrá s titulem a zatím pucuje hajzly

krupan10 ( 10. března 2013 10:13 )

slušný příspěvek, jste borec !

krupan10 ( 10. března 2013 10:10 )

vidím, že jsou lidi docela zlí, pro sprosťárnu a urážku nejdou daleko. Až na tu amnestii, se kterou také nesouhlasím, nebyl Klaus coby president tak hrozný. Před rokem mu věřilo určitě 60% lidí

Zobrazit celou diskusi