Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Živořily za 66 Kč na den! A teď? Čtenáři Blesku jim darovali oblečení, peníze i jídlo!

Autor: Ondřej Požár - 
15. února 2013
07:00

Čtenáři Blesku se opět jednou vytáhli. Mladá maminka Lenka Zemanová (25), které se svou sedmiměsíční dcerkou přežívala se 66 Kč na den, je díky jejím darům na tom daleko lépe.

Jak by také ne. Vždyť dostala oblečení a další věci pro dcerku Terezku, z peněz dárců si už pořídila i jídelní sedačku, aby holčičku mohla v klidu nakrmit výživami a příkrmy. Ty také koupila za peníze, které jí po zveřejnění jejího příběhu v Blesku poslali čtenáři.

Balík za balíkem

„Od minulého týdne chodí balíky s pomocí. Nejprve dorazil větší s plenami, oblečením, bryndáčkem, dětskou sponkou do vlasů a vlhčenými ubrousky pro Terezku. V dalších zásilkách přišly hračky i úplně nové dětské oblečení,“ vypočítává s úsměvem Lenka Zemanová.

Žili za 66 korun na den!

Ta platí za sociální byt v Rosicích u Brna pět tisíc měsíčně, takže ze sedmitisícového rodičovského příspěvku jí zbude 66 korun na den. A to jen proto, že neuvedla otce dítěte do rodného listu a vzdala se tak práva na výživné od bývalého přítele, od něhož utekla ve čtvrtém měsíci těhotenství. Druh ji totiž nutil jít na potrat a po narození Terezky o dítě neprojevil žádný zájem! I tuto situaci už řeší příslušné úřady a od března by se finanční podmínky rodiny měly zlepšit.

Matka děkuje

Příběh mladé maminky - samoživitelky tedy zase nenechal chladnými desítky čtenářů Blesku a ti opět pomohli. „Všem dárcům moc děkuji. Nestačím se divit, kolik dobrých lidí je pořád ochotných pomoci,“ dodala mladá žena.

enriko ( 16. února 2013 07:21 )

Kde bereš úsměvnou jistotu, že děti lemplů, kteří jsou na sociálních podporách nebo dokonce žebrají v bulváru budou něco jiného než vidí doma. Nevěř na duchy, v 90% zase ti stejní nemakačenkové, které bude muset živit stát a ne že ti budou dělat na důchod. To by bylo rozumější důchod zrušit a ať si šetří každý sám.

fufik1 ( 15. února 2013 22:31 )

Křečky nemám, nemám ani čokly. Mám 2 psí kluky. Myslim,že ty máš asi problém se psama. Asi ti když si byl malej natrhli ***ínu ne? Vím kolik je pruměrný plat, proto píšu že ho máme. Ale tady asi nemá cenu se dohadova,že? Já jen řekla svuj nazor a to respektuji i u druhých.

mnpv ( 15. února 2013 18:45 )

Pokud máte průměrný příjem, t.j. zhruba 50 tis hrubého dohromady. To zase není tak zlé. Nicméně v 21 letech máš minimálně deset roků čas. Ono to není až tak o penězích ale o zodpovědnosti. Psa necháš doma a jdeš kam chceš. Nasypeš mu granule, dáš vodu, vyvenčíš a hotovo. Haranti jsou na furt a nikam se nedají zavřít. Dnes si chce každý užívat, nikoliv se nechat omezovat. Ono to na tebe kolem třicítky přijde a nebo nepřijde. Za sebe raděj hlídám psy než dětičky.

mnpv ( 15. února 2013 18:38 )

To máš čivavy?

mnpv ( 15. února 2013 18:33 )

To bude nad její síly.

Zobrazit celou diskusi