Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zbyněk (25) se přiznal k brutální vraždě milenců z Prahy: Jeho otec je zděšený

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: simao, INT - 
13. ledna 2013
20:33

Když dospíval, prý s ním mnoho problémů nebylo. Prospěch měl dobrý, žil s rodiči nedaleko Čáslavi. Pak se ale něco změnilo. A se Zbyňka (25) se stal zlodějíček. A později brutální vrah, který zabil své dva devatenáctileté spolubydlící. Jeho otec tomu nemohl věřit.

Zbyněk (25) se k vraždě Aničky a Michala (oba †19) přiznal. Poté, co byl dopaden ve Zlíně. Nyní sedí v Praze na policejním ředitelství a čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby.

Vzhledem k brutalitě jeho činu se předpokládá, že na něj vazbu neprodleně uvalí. Kriminalisté navíc zjistili, jaký měl ke zločinu pravděpodobný motiv - nedbale provedený úklid společného bytu, což Zbyňka rozlítilo. Mladší pár údajně přemohl, svázal do kozelce a ubodal. Sdílel s nimi byt od doby, kdy utekl od rodičů z Čáslavy do Prahy...

Zdrcený otec mladého vraha

V Kutné Hoře vystudoval průmyslovou školu, to ještě žil s otcem, matkou a mladším bratrem. Jenže pak se doma pohádali, údajně kvůli drobným krádežím, zaznělo v reportáží TV Nova.

Zbyněk se přesunul do Prahy a vydělával si internetovými podvody. Inkasoval peníze za zboží, které nedodával.

I jeho otec si původně myslel, že jeho syna, kterého řadu měsíců neviděl, "sbalila" policie jen kvůli podvodům a zlodějinám. Jenže pak se dozvěděl, že jde o dvojnásobnou vraždu.

"Ty si mi teda vyrazil dech, já myslel, že někoho okradl. Tomuhle bych nevěřil," řekl zaražený otec reportérovi. "Divím se, že by to udělal kvůli pořádku, byl docela nepořádný," dodal zdrceně. Jeho synovi nyní hrozí doživotí.

naidka ( 21. ledna 2013 15:30 )

Bleskáči nejenom neopravují pravopisné chyby, ale dávají sem nedopatřením i staré články, tento je z 13. ledna.

kesivres ( 21. ledna 2013 15:05 )

Proboha - to nemáte v těch vašich redakcích( Blesk i Aha) aspoň jednoho človíčka, který by opravoval ty "hnusné" gramatické chyby ?

dochtorchocholousek ( 21. ledna 2013 14:40 )

Článek má dokonce dva autory, takže to tipuju na negramotnost na druhou. Kdoví, má-li cenu takovýmu výkvětu žurnalistiky vysvětlovat, že to město se nejmenuje Čáslava, ale Čáslav a tudíž se neskloňuje podle vzoru žena, ale kost..

jfixa ( 21. ledna 2013 12:58 )

Panebože, ve slově Čáslavi má být měkké i. To už ani novináři neumí česky?????

mutaky ( 21. ledna 2013 12:47 )

no to je ale blbej názor

Zobrazit celou diskusi