Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie na Slovensku: Řidič smetl z chodníku matku s kočárkem a zabil ženu (†62)

Kristián M. (24) svým autem srazil dvě ženy a dítě v kočárku
Kristián M. (24) svým autem srazil dvě ženy a dítě v kočárku  (Autor: Reprofoto TV JOJ)
Autor: ljš, Čas.sk - 
7. ledna 2013
11:00

K obrovské tragédii došlo v neděli v podvečer ve slovenském Bardejově. Čtyřiadvacetiletý řidič tam dostal na náledí smyk a smetl z chodníku dvě ženy a kočárek. Starší z nich bohužel srážku nepřežila.

Mladý řidič Kristián M. dostal na čerstvém sněhu smyk a vyletěl se svým vozem VW Golf na chodník. Tam nejprve narazil do matky Zdenky (31) s kočárkem, ve kterém spala teprve půlroční Tamarka, a následně smetl dvaašedesátiletou Márii H. Auto se zastavilo, až po srážce s dalšími dvěma vozidly.

Naštěstí byl v okamžiku nehody na místě lékař, těžce zraněnou starší ženu se mu však oživit nepodařilo. Na místo dorazily dvě sanitky, které odvezly do nemocnice už jen zraněnou matku s dítětem. Podle serveru Čas.sk je Zdenka naštěstí mimo ohrožení života a dítě má jen několik škrábanců.

"Řidič, u kterého jsme po nehodě alkohol v dechu nezjistili, je obviněný z usmrcení a ublížení na zdraví. Vyšetřovatel doporučil prokurátorovi podat návrh na jeho vazební stíhaní," řekl serveru policejní mluvčí Daniel Džobaník.

Manžel zabité je slepý

Příbuzní a sousedé Márie, která při nehodě zemřela jsou v šoku. "Neumíme se z toho vzpamatovat. Mária byla učitelka, přitom se vzorně starala o manžela, který přišel o zrak. Vodila ho do zaměstnání, pracoval jako masér," řekl soused. Řidič auta, které ženu zabilo, bydlí v sousedním paneláku.

pekna.potvora ( 7. ledna 2013 12:39 )

booože, ty si ale ftipná!

pekna.potvora ( 7. ledna 2013 12:37 )

keby tebe nejaký amnestovaný vezeň zabil niekoho blízkeho, tak by si to videl úplne inak

finfila ( 7. ledna 2013 11:47 )

no co uz my stim nadelame..

danyka ( 7. ledna 2013 11:16 )

to je smutné a velká tragedie. Chudáci pozůstalí i ta mladá maminka. Snad bude v pořádku.

Zobrazit celou diskusi