Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Poslanec Úlehla: 39 tisíc korun čistého? To má sekretářka, zasloužím si víc!

Tomáš Úlehla je značně nespokojený se svým platem
Tomáš Úlehla je značně nespokojený se svým platem  (Autor: ODS)
Autor: shp - 
12. prosince 2012
20:11

Poslanec Tomáš Úlehla (39) je zoufalý ze svého platu. Bere totiž „jen“ 39 tisíc korun a s těmito financemi má problémy vyžít. Jak přiznal v rozhovoru serveru Týden, takový plat mají podle něj sekretářky.

„Mám 39 tisíc čistého. Kdybych nepodnikal, nedovedu si představit, že bych z toho platil bydlení, hypotéku ve Zlíně, děti na studiích a podobně. Plus z toho bydlet tady v Praze a platit náklady za jednání. Myslím si, že poslanci jsou štvaná zvěř,“ svěřil se Úlehla se svými strastmi webu Týden.

Chcete, aby poslanci chodili v kristuskách?

Na otázku, co mají dělat lidé, kteří berou měsíčně například 15 tisíc hrubého a ještě k tomu živí rodinu, odpověděl dosti nevybíravě: „Pokud mají dvě vysoké školy a umí tři světové jazyky jako já, nemají dovolenou, reprezentují stát navenek a dávají peníze na charitu, tak se o tom můžeme bavit. To chcete, aby poslanci chodili v kristuskách, kraťasech a jezdili trabantem?“

39 tisíc čistého berou sekretářky

„Ti, kteří mají svoji profesi, tak přece nemohou nikdy být uspokojení 39 tisíci čistého. To berou asistentky ředitelů se středoškolským vzděláním,“ dodal nakonec Úlehla. „Máme velkou zodpovědnost za osud této země a tomu by měl odpovídat i náš plat,“ uzavřel. No Úlehlo...

laxenita ( 20. února 2013 15:52 )

180 úhozů za minutu možná máte,ale že jste bez překlepů-to bych se asi přela!!! Pár jednoduchých vět a ejhle:překlepů jak nasr....Já bych Vás za sekretářku,která by měla brát cca 40000 nechtěla!

kritik12 ( 14. prosince 2012 01:26 )

ano, je arogantní. Ale ty 3 jazyky umí velmi dobře. A je opravdu velmi schopný, někdy všho schopný. Ale na rozdíl od mnoha ostatních poslanců, pro které je i 25000 kč až až, on by na pracovním trhu dostal klidně 120.000 kč měsícne. Všichni si to můžete vyzkoušet na pracovní agentuře.

chrchla ( 13. prosince 2012 19:33 )

která kouří a polyká,tak se na takový plat dopracuje

mili177 ( 13. prosince 2012 16:56 )

Mili se nemyli. Ja se bavila o drtive vetsine sekretarek a pracujicich v cesku, ne o tech malo vyvolenych, ktere maji zname na spravnych mistech {malokdy se da dobre placena prace sehnat jinak], nebo jsou velmi schopni od prirody... Muj nazor vsak je, ze ne kazdy muze byt nadprumerne inteligentni-kdo by pak uklizel wc... Ale i takovy clovek, ktery tvrde pracuje {rukama] by mel mit narok na to, aby prozil zivot nejak plnohodnotne, a ne za 13.000,-, a trepal se aby mel pak na jidlo! Coz je v CR bezna praxe.

jojo5 ( 13. prosince 2012 16:27 )

jo to maj,ale dvě sekretářky dohromady.

Zobrazit celou diskusi